Jordmora pocket

Pris:
199.00
ISBN: 9788253044590
Status: I salg
Utgitt år: 2024
Sideantall: 304
Innbinding: Heftet
Oversatt av: Turid Farbregd
Orginalens tittel: Kätilö

Jordmora

Kritikerrost finsk roman endelig ute i pocket!

Lappland, sommeren 1944. Jordmora, kalt «Villøye», er datter av en foraktet kommunist og har levd som en utstøtt hele livet. Så møter hun den tyske offiseren Johannes, som ser henne slik ingen annen har gjort. Hun slipper alt og følger ham til fangeleiren Titovka, der han er utstasjonert. Der må hun delta i den nådeløse behandlingen av de internerte russiske krigsfangene. Mens krigen går mot slutten, blir det klart for Villøye at hun og Johannes må vekk fra leiren. I det fjerne lokker Dødmannsfjord, et sted ved norskekysten. 

Jordmora likner ingen annen historie om krig og kjærlighet. Kettus forrykende roman løfter krigens ubarmhjertige råhet og galskap fram. Den viser oss de ukjente historiene til krigsbrudene og kvinnene i krigsleirene og hvor langt vi kan være villige til å gå for kjærligheten – alt skildret med en sjelden språklig kraft og oppfinnsomhet.

Oversetter Turid Farbregd mottok Kritikerprisen for sin oversettelse av boken.


Omtale

«Hun har en nesten uvirkelig kraft i språket. Katja Kettu er en vill, finsk naturbegavelse.»
Cathrine Krøger, Dagbladet 

«Egenrådig, sanselig, vulgær og poetisk og mettet med ord og uttrykk utenfor det automatiserte hverdagsspråket … Den er sjokkerende og heslig, men også full av fortvilelse, ømhet og varme.»
Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

«Eit fresande friskt stykke litteratur. »
Odd W. Surén, Dag og Tid

«Nakent og rått om hva krig kan gjøre med mennesker og hva kjærlighet kan drive en til. Skrevet av en av Finlands store nye forfattere.»
Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

«Kettu tilhører kremen av historiefortellere. Hun er Karen Blixen av det høye nord.»
MTV3.fi

«Katja Kettus språk er magisk.»
Savon Sanomat

«Jordmora har muskler, den har handling, språk og tematikk så det forslår … Hun kan være på vei opp i samme mesterklasse som en Sofi Oksanen eller Kerstin Ekman.»
Hufvudstadsbladet

Forfatter(e):