Karthago i pocket

Karthago i pocket

Pris:
179.00
ISBN: 9788253038131
e-bok ISBN: 9788253037165
Status: I salg
ISBN e-bok: 9788253037165
Utgitt år: 2015
Innbinding: pocket
Oversatt av: Tone Formo
Orginalens tittel: Carthage

Karthago

"Joyce Carol Oates evne til å skrive seg inn i menneskers liv, ... gjør dette til en opprivende og solid roman."

NRK

Når en tenåringsjente forsvinner i Adirondack-fjellene, rystes den lille byen Karthago i grunnvollene. Mens faren, Zeno Mayfield, og andre frivillige leter utrettelig etter den savnede Cressida, oppdages det en mistenkt som står Mayfield-familien ubehagelig nær: Den dekorerte Irak-veteranen Brett Kincaid, som inntil nylig var forlovet med Cressidas vakre storesøster. Mens bevismengden mot den krigsskadde korporalen øker, må Mayfield-familien ta inn over seg at Cressida kan være tapt for dem for alltid – og at hun kanskje var det allerede lenge før hun forsvant.

Joyce Carol Oates' nyeste roman er en skarpt observert og dypt engasjerende fortelling om en families samhold og oppløsning, og et skarpt portrett av en hjemvendt veteran som for alltid er endret av krigen han var med på. Med Oates’ helt egne evne til å skildre både enkeltmenneskers indre drivkraft og det ytre samfunnets mekanismer, er dette blitt en oppslukende fortelling om vold og kjærlighet, skam og tilgivelse. Et nytt høydepunkt fra forfatteren av Vi var familien Mulvaney, Niagara og Blond.

Omtaler

"Joyce Carol Oates evne til å skrive seg inn i menneskers liv, ... gjør dette til en opprivende og solid roman."

Leif Ekle, NRK

"Dypt eksistensialistisk familiedrama fra dagens USA som berører, får oss til å tenke og som holder oss fanget i spenning fra første til siste side."

Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisa

"Oates er suveren på familierelasjoner og tydeliggjøring av mellommenneskelig konfliktstoff."

Arne Hugo Stølan, VG

Forfatter(e):