1563

Pris:
322.00
Førpris: 368.00
ISBN: 9788253029924
Utgivelsesår: 2007
Status: Utsolgt
Innbinding: ib
Oversatt av: Erik Krogstad

Kjærlighetens utposter

Sibir 1919. I en liten by i utkanten av et Russland sønderrevet av revolusjon og borgerkrig lever en særegen kristen sekt og deres gåtefulle leder Balasjov. En dag dukker den mystiske Samarin opp, han har flyktet fra Russlands aller nordligste og verste gulag.

Sibir 1919. I en liten by i utkanten av et Russland sønderrevet av revolusjon og borgerkrig lever en særegen kristen sekt og deres gåtefulle leder Balasjov. Stasjonert i nærheten er et tsjekkisk regiment som har vært de hvites våpenbrødre. Soldatene ønsker seg bare hjem, men kampene er ennå ikke avsluttet og usikkerheten rår. En dag dukker den mystiske Samarin opp, han har flyktet fra Russlands aller nordligste og verste gulag. Han arresteres og forhøres av kaptein Matula, regimentets despotiske og amoralske sjef. Men også andre blir interessert i Samarin, deriblant Anna, en ung krigsenke, som har slått seg ned i byen. Og da den lokale sjamanen blir funnet død, sprer mistanke og redsel seg i det lille samfunnet. Etter hvert blir det klart at det er mange som har en fortid de ikke vil skal bli kjent, nåtidige handlinger som må skjules, dobbeltspill som må holdes oppe. Dette er en tid med ekstremisme på mange hold – religiøs, politisk og filosofisk. James Meek har skrevet et uhyre spennende roman som er blitt en internasjonal bestselger. Den har vunnet flere litterære priser, og var bl.a. innstilt til Booker-prisen i 2005.

Presse

"Imponerende og vakker roman om mennesker og makter i et brutalt, politisk og religiøst ekstremistisk samfunn. ... Den skotske journalist og forfatter James Meek har skrevet en overveldende roman, med en sterk og levende fremstilling av historiske forhold og mentalitet, grusomhet og skjønnhet i forening."
- Svein Johs Ottesen i Aftenposten

"Stilsikker og tankevekkende roman som minner om de store russiske klassikerne."
- Marianne, Tanum Karl Johan

"Dette er ein særs god historisk roman om ulike former for ekstremisme i ei revolusjonær tid. ... Språket er presist, rett på sak og stappfullt av informasjon, som i ein (god) reportasje."
- Merete Røsvik Granlund i Dag og Tid

Forfatter(e):