1255

Pris:
149.00
ISBN: 9788253027449
Utgivelsesår: 2005
Status: Utsolgt
Sideantall: 220
Innbinding: h
Oversatt av: Erik Krogstad
Originalens tittel: Svålhålet

Knølhølet

Fortellinger fra verdensrommet

Forfatteren av "Populærmusikk fra Vittula" er tilbake med nye fantastiske fortellinger, og denne gangen går det ut i verdensrommet, ned i grusen og inn i materien. Dette er science fiction med niemisk vri – morsomt, underholdende og fullt av overraskelser.

Forfatteren av "Populærmusikk fra Vittula" er tilbake og tar leserne med på en ny og vill reise. Det er verdensrommet og jordas substans som denne gangen er hovedscenen for hans fantastiske fortellinger. Ja, det er science fiction – med niemisk vri, lattervekkende og underholdende. Vi møter bl.a. ”ponoristene”, ensomme romantikere og desperadoer, som driver risikosport i verdensrommet. For dette er epoken da romfart er blitt en folkesport. Andre historier holder seg tilsynelatende på jorda. Her møter vi bl.a. studenten som har fått den fikse ideen at det er uetisk å bryte malm. Steinene forstyrres i sin søvn, sier en indre røst. Men hennes fantastiske tanke viser seg å samsvare med andre mer vitenskapelige teorier flere steder på kloden.

Når Niemi går ut i verdensrommet, er det uten teknologidyrkelse. Han er der for å ta ut all fantasi og sette noen jordisk i relieff. Og vi kjenner igjen sjarmen i Populærmusikk fra Vittula. Vi vet ikke helt hva som er tull og tøys og hva som har et alvor ved seg. Bokas mangslungne ”vitenskapelige teorier” er godt jugi. Men leseren blir minnet om at bak reelle vitenskapelige funn ligger feilslutninger og tilfeldigheter som av og til kan bidra til at noe helt nytt dukker opp.

Presse

”Boken er til tider ustyrtelig morsom, litt i samme leia som «Haikerens guide til galaksen», hvor alt er mulig, og en liten slimflekk kan være universets klokeste dings.”
— Morten Abrahamsen i VG

Forfatter(e):