Hawking endelig forside

Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN: 9788253040752
Status: I salg
Utgitt år: 2018
Innbinding: Innbundet
Oversatt av: Ringen, Erik
Orginalens tittel: Brief Answers to the Big Questions

Korte svar på store spørsmål

Den verdenskjente astrofysikeren Stephen Hawking var også mannen bak den internasjonale bestselgeren A Brief History of Time. Ved sin død etterlot han seg denne boka, som han kalte Brief Answers to the Big Questions. I denne posthume boka gir Hawking oss sine siste tanker om de virkelig store spørsmålene i universet.

Hvordan oppstod universet? Vil menneskeheten overleve på Jorda? Finnes det intelligent liv utenfor vårt solsystem? Er det mulig at kunstig intelligens kan utmanøvrere oss?

Gjennom sin ekstraordinære karriere utvidet Stephen Hawking vår forståelse av universet og avslørte noen av dets største mysterier. Men selv om hans grensesprengende teorier om svarte hull, imaginær tid og parallelle universer førte ham til rommets yttergrenser, hadde Hawking alltid en tro på at vitenskapen også kunne brukes til å løse problemene hjemme på vår egen planet.

Og mot slutten av sitt liv, nå når vi står ansikt til ansikt med dramatiske endringer her på Jorda – fra klimaforandringer til trusselen fra kunstig intelligens – vendte Stephen Hawking sin oppmerksomhet mot de temaene som er aller mest presserende for menneskeheten.

Bredt anlagt, glødende engasjert og gjennomsyret av hans karakteristiske sans for humor er denne siste boken fra en av historiens fremste hjerner også den der han går lengst i å dele sine personlige tanker om de utfordringene vi mennesker nå står overfor og hvor vi, som planet, er på vei.

Boka er utstyrt med forord av Eddie Redmayne, skuespilleren som vant en Oscar for sin fremstilling av Stephen Hawking i storfilmen om hans liv, «The Theory of Everything», og innledning av nobelprisvinner i fysikk, Kip Thorne. Etterordet er skrevet av Hawkings datter, forfatteren Lucy Hawking.

Finnes det en Gud?
Hvordan begynte det hele?
Kan vi forutse fremtiden?
Hva er på innsiden av et svart hull?
Finnes det annet intelligent liv i universet?
Vil kunstig intelligens utmanøvrere oss?
Hva vil fremtiden bringe?
Kommer vi til å overleve på Jorda?
Burde vi kolonisere verdensrommet?
Er det mulig å reise i tid?

Forfatter(e):