Kunstårboken 2020

Pris:
349.00
Førpris: 399.00
ISBN: 9788253041872
Status: I salg
Utgitt år: 2020
Sideantall: 128
Innbinding: Heftet

Kunstårboken 2020

I årets utgave av Norsk kunstårbok ser vi på ulike sider ved produksjonen av kunst.

I «Kunstnerisk arbeidsprosess forklart for voksne» skriver Ane Hjort Guttu at kunstnerisk arbeid er like logisk som vitenskapelige forskningsprosesser, men uten en generell metodikk.

Gustav Borgersen har fulgt kunstner Erlend Leirdal over to år i forberedelsene til utstillinger og utsmykninger. Arne Skaug Olsen har intervjuet årets festspillkunstner i Bergen, Joar Nango. Han forteller at bakgrunnen som same og norsk, kunstner og arkitekt har gitt ham frihet til å definere sitt prosjekt i mellomrommet mellom forskjellige diskurser.

Rasmus Hungnes har besøkt Fellesverkstedet i Oslo. Der får kunstnere og andre kreative personer tilgang til digitale 3D-verktøy. Ketil Nergaard har møtt noen av deltakerne i utstillingen «Et kollektivt kaosmos», som snakker om å la sin kunst bli underlagt en større helhet.

I «Materialets kraft» ser Line Ulekleiv på tendenser fra det siste tiårets kunst der det materielle og taktile har fått fornyet status. Arve Rød har møtt grunnleggerne av det kunstnerdrevne galleriet 1857, som var med på å prege 2010-årenes norske kunstscene.