Late Night på Munchmuseet: Asger Jorn

Late Night på Munchmuseet: Asger Jorn

Lansering: Asger Jorn - Estetikkens ekstreme fenomenologi

Munchmuseet, torsdag 5. januar kl 17.00

Velkommen til lansering!

Siste LATE NIGHT i den fargesprakende utstillingen JORN+MUNCH. Museet holder kveldsåpent og vi inviterer til en innholdsrik tunge-kveld.

I anledning lanseringen av boken "Estetikkens ekstreme fenomenologi", legger vi tungen på vektskålen og inviterer til en kveld der du kan bli kjent med Jorn som politisk engasjert eksperimentator, skribent, teoretiker og bokkunstner. I tillegg inviterer Kunsthall Oslo til en presentasjon av utstillingen "The Imaginist Bauhaus", hvor Jorn hadde en sentral rolle.

kl.19 Intro ved Ellef Prestsæter og nylesning av Jorns kunstnerskap ved Eric Alliez 
kl.20 Tungeboken ved Axel Heil
kl.20.30 Asger Jorns gastrofoniske studier ved Knut Stene-Johansen 

Les mer om boka


Kokk Jimmy Øien fra Palace Grill serverer retter med tunge.

Meny:
- Torsketunge med sitron, kapers, gressløk, brunet smør og gravet egg.

- Kalvetunge "tartar" med potetkrem, sprø parmasan, steinsopp
og persille olje.

- Reintunge med soya glace, fritert svartkål, koriander og vårløk.

Utstillingen er åpen til kl. 21.00 og baren er åpen til kl. 22.30. 

FOREDRAG | UTSTILLING | KULINARISKE OPPLEVELSER | BOKLANSERING | ÅPEN BAR

 


Den franske filosofen Éric Alliez presenterer en nylesning av Jorns kunstnerskap i lys av engasjementet hans i avantgarde-gruppen "Den situasjonistiske internasjonale". 

Den tyske kunstneren Axel Heil tar for seg en av Jorns mest bemerkelsesverdige og eksperimentelle bøker, den såkalte "tungeboken": "La Langue verte et la cuite" ble utgitt i 1968 og inneholder flere hundre bilder av fargelagte tunger – fra nordisk middelalderkunst til studentopprøret i Paris. 

Litteraturviter Knut Stene-Johansen introduserer oss for de kulinariske dimensjonene ved tungeboken og dens lingvistiske slikkerier, før det serveres ulike retter med tunge. 

Pax forlag lanserer boken "Estetikkens ekstreme fenomenologi"; et utvalg av Jorns teoretiske tekster oversatt til norsk, presentert av kunsthistoriker Ellef Prestsæter.