Foto Mats Tangenstuen: Ragnhild Elnæs / Foto Benjamin Yazdan: Olaf Christensen

Foto Mats Tangenstuen: Ragnhild Elnæs / Foto Benjamin Yazdan: Olaf Christensen

Lansering av Alfred Döblins «Reise i Polen» og visning av filmen «Three Minutes: A Lengthening»

Velkommen til boklansering og filmvisning mandag 6. november kl. 18:00 på Frogner kino. 

Pax Forlag inviterer til lansering av den tysk-jødiske forfatteren Alfred Döblins litterære reiseskildring Reise i Polen fra 1925. Boken gis nå ut for første gang på norsk, oversatt av Rune R. Moen. Alfred Döblin (1878–1957) er for de fleste mest kjent som forfatteren av «Berlin Alexanderplatz» fra 1929, og regnes som en av Tysklands viktigste forfattere på 1900-tallet.
 
I tillegg blir det visning av dokumentarfilmen Three Minutes: A Lengthening (2021) av Bianca Stigter. Filmen bygger på tre minutter med amatøropptak av den jødiske befolkningen i landsbyen Nasielsk i nærheten av Warszawa i 1938 og beskrives som en blanding av historisk undersøkelse, dokumentar og kunstfilm. Skuespilleren Helena Bonham Carter har fortellerstemmen i filmen, som har mottatt strålende kritikker og omtales som ettertenksom og poetisk. 
 
Se traileren her:
 


Før filmen vil historiker og faglig leder ved Jødisk museum i Oslo Mats Tangestuen og litteraturviter ved UiO Benjamin Yazdan snakke om boken og det jødiske samfunnet i Polen i mellomkrigstiden.
 
Arrangementet er gratis og åpent for alle, men det må hentes ut gratisbilletter her: https://checkout.ebillett.no/309/events/4094/purchase/setup?

Les mer om boka her