Leksjoner i gresk

Pris:
349.00
Førpris: 399.00
ISBN: 9788253043661
Status: I salg
Utgitt år: 2023
Sideantall: 159
Innbinding: Innbundet
Oversatt av: Jarne Byhre
Orginalens tittel: 희랍어 시간

Leksjoner i gresk

I et klasserom i Seoul studerer en ung kvinne læreren som skriver på tavlen. Hun prøver å snakke, men det kommer ingen ord. Læreren dras mot den tause kvinnen, for selv er han i ferd med å miste synet dag for dag.

Snart oppdager de at en dypere smerte binder dem sammen. Den unge kvinnen har i løpet av få måneder mistet både sin mor og foreldreretten til sin ni år gamle sønn, mens læreren kjenner smerten ved å vokse opp mellom Korea og Tyskland, det å bli revet mellom to ulike kulturer og språk. Samtidig frykter han å bli blind og hjelpeløs.

Leksjoner i gresk forteller historien om to vanlige mennesker brakt sammen i et øyeblikk av uventet intimitet – det falmende lyset hos en mann som mister synet, møter stillheten til en kvinne som har mistet språket. Sakte oppdager de en dyp følelse av fellesskap, og stemmene deres flettes sammen mens de beveger seg fra mørke til lys, fra stillhet til pust og uttrykk.

Romanen er en øm kjærlighetserklæring til menneskelig nærhet og samhørighet – en roman som vekker sansene og maner frem essensen av hva det vil si å være i live.

 

Omtale

«Mot slutten løser bokas eksemplarisk formidlende prosa seg opp i kortlinjet lyrikk. Det fører noe sterkt, nytt og ømt inn i fortellingen. Dette er en vakker og språkfokusert roman, oversatt av Jarne Byhre ... Dette må være en interessant roman for den som er glad i språk!»
Janneken Øverland, Klassekampen

«En oppsiktsvekkende utforskning av språk, hukommelse og skjønnhet fra en internasjonalt anerkjent forfatter.»
Kirkus

 

Bla i boka