Lempi nettside

Leserne elsker Lempi

Finske Minna Rytisalos debutroman Lempi begeistrer norske lesere. Her er noen smaktebiter.

For en roman! Jeg hadde ikke lest mange sidene før jeg satt med en følelse av dette var noe helt spesielt [...] Rytisalo har et mektig og godt språk, til tider ganske så poetisk og den finske naturen er nydelig beskrevet. Jeg ble mildt sagt imponert over måten forfatteren klarte å beskrive Viljamis knuste hjerte på, det var så vakkert, sårt og vondt. Fra ganske tidlig ble det sådd en liten mistanke hos meg når det gjaldt Lempi og måten forfatteren flettet hele historien sammen på er veldig imponerende.

Beathes bokhjerte

Jeg likte boka veldig godt, særlig del én var helt fantastisk. Den var så poetisk og vakker. Fascinert ble jeg også av strukturen i boka, fortellerteknisk. Hvordan menneskene og naturen ble skildret, nydelig flettet sammen. Sisko som tok mest plass i boka, kom vi ikke så nær innpå som de to andre, hun var mer en forteller og egentlig synes jeg det var et fint grep.

Kleppanrova

Minna Rytisalo har skrevet en historie full av følelser men ikke så mye romantikk. Handlingen er nennsomt flettet sammen, til et hele som gjorde sterkt inntrykk på meg. Karakteroppbygging og språk er av beste sort, mens litt skjulte frampek gir aha-opplevelser med et preg av "kastevind". [...] Den anbefales på det varmeste!

Tine sin blogg - litteratur, kultur og tur

Vil du lese mer om boka eller kjøpe den? Det kan du gjøre her!