Han Kang: Levende og døde

Han Kang: Levende og døde

Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN: 9788253039220
Status: Utsolgt
Utgitt år: 2017
Innbinding: Innbundet
Oversatt av: Øverås, Vivian Evelina

Levende og døde

terningkast_6 liten flat.png "Virtuost komponert sørgesang som svinger mellom brutalitet og ømhet."

Steinar Sivertsen, STAVANGER AFTENBLAD

Gwangju, Sør-Korea, 1980. I etterdønningene av et studentopprør som ble slått brutalt ned, leter 14-årige Dong-ho etter vennen sin blant alle de drepte. Når han finner ham, vil han da være levende eller død? Hva skjer med sjelen til den kroppen som slutter å leve, og med den som overlever? I kretsen rundt Dong-ho er alle merket av massakren og dens etterdønninger. I årene som følger, må de forholde seg til det som hendte den gangen, enten de er ofre eller etterlatte, om det gjelder tortur, sensur, fornektelse, tilgivelse eller de vedvarende ekkoene av tragedien som rammet dem.

Levende og døde er et sterkt og vakkert portrett av en ung gutt som dras inn i hendelser større enn ham selv, av menneskene rundt ham, og av et land som fortsatt preges av sårene fra fortiden. Samtidig er det en universell bok om menneskelig utholdenhet og mot, en tidløs og moderne roman og et stilistisk mesterstykke som bekrefter Han Kangs posisjon som en av vår tids viktigste forfattere.

Omtaler

terningkast_5 liten flat.jpg «Han Kang er et forfatternavn du bør merke deg! Hennes roman  «Levende og døde» er en viktig bok om et grusomt kapittel i Sør-Koreas historie - og er skrevet på en måte som gjør at du selv føler brutaliteten på kroppen.»
Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

"Kompromissløst lojal mot Stedet og Øyeblikket i den store historien, har Han Kang, som selv ble født og bodde i Gwangju til hun var ti år, skapt en roman som hogger tak og holder  fast i en leser tusenvis av kilometer og dager borte. Det er en kunstnerisk triumf."
Geir Pollen, KLASSEKAMPEN

«Sørkoreanske Han Kang setter ord på overgrep som nesten er for vonde til å uttales. Hun gjør det med stø hånd, varmt hjerte og full litterær kontroll.»
Anne Cathrine Straume, NRK

"En tøff bok å lese. En hjerteskjærende blottstilling av dystre hendelser i Sør-Koreas nyere historie."
Paul Odland, DAGEN

«Eg må innrømme at eg var litt nervøs for å begynne på boka; eg var bekymra for at den skulle vere for innvikla, for historisk, for politisk. Men du og du, som sidene berre fauk, og historia flaut av gårde for eiga maskin. Noko så magisk! Korleis kan eit så grusomt tema (Gwangju-opprøret i 1980) – så blodig, råtnande og livlaust – skildrast så poetisk som dette?»
Elise Solvåg, bokblogger

 

Forfatter(e):