2040

Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN: 9788253037431
Utgivelsesår: 2014
Status: I salg
Innbinding: ib
Oversatt av: Bjørg Nybø
Originalens tittel: The Marshmallow Test. Mastering Self Control

Marshmallowtesten

Nøkkelen til viljestyrke

«Ditt syn på menneskets natur vil forandres radikalt etter å ha lest denne strålende boken.»
Daniel Kahneman

 

Walter Mischel var, på slutten av sekstitallet, den første til å gjøre et forsøk som ga psykologisk innsikt i mestring og viljestyrke. Barnehagebarn ble satt for seg selv med en marshmallow foran seg. De fikk lov til å spise den opp når de selv ville, eller de kunne vente til forskeren kom tilbake, og få to marsmallows som belønning.
 
Først flere år senere forsto man hvor mye forsøket kan lære oss. Nærmere studier har vist at de som klarer å vente, blir voksne som lykkes bedre med vennskap og partnere, færre av dem er overvektige og rusavhengige, de er faglig dyktigere og friskere. Kort sagt, de lykkes bedre i livet.
 
I Marshmallowtesten demonstrerer Mischel viktigheten av viljestyrke og selvbeherskelse, og viser hvilke mekanismer som ligger bak. Sitter du med følelsen av at du selv eller dine barn aldri ville klart å la marshmallowen ligge, fortvil ikke: Et hovedpoeng i boka er å vise hvordan viljestyrken kan trenes opp, hos oss selv og barna. Med akademisk innsikt og oversikt, og klokskap, viser Mischel oss et nytt selvbilde – vi skjønner bedre hvem vi er og hva vi kan bli.
 
Walter Mischels forsøk har vært skoledannende for sosialpsykologien, og han må regnes som en gudfar for feltet. Som 84-åring samler han for første gang trådene fra et langt liv som forsker, og presenterer sine innsikter i en bok for folk flest
 

Se innslaget med Walter Mischel fra Skavlan her