Haruki Murakami: Menn uten kvinner

Haruki Murakami: Menn uten kvinner

Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN: 9788253038384
Status: Utsolgt
Utgitt år: 2016
Sideantall: 265
Innbinding: innbundet
Oversatt av: Yngve Johan Larsen
Orginalens tittel: Onna no inai otokotachi

Menn uten kvinner

terningkast_5 liten flat.jpg "Det er sjelden novellesamlinger er så stilistiske, tematiske og idemessig i harmoni som denne"

ERLE MARIE SØRHEIM, DAGBLADET

Haruki Murakami har alltid skrevet både romaner og noveller, men det var som novelleforfatter han først slo gjennom i USA, da The New Yorker jevnlig begynte å trykke novellene hans. I denne nye samlingen handler det om menn med og uten kvinner, om den vanskelige kjærligheten, om å klare eller ikke klare å leve sammen, å se hverandre og relatere til hverandre. Som alltid hos Murakami virker fortellingene hverdagslige – og så likevel kanskje ikke.

En skuespiller ansetter en sjåfør og betror henne sine innerste tanker. En mann har blitt forlatt av sin kone og åpner en bar som blir hjemsøkt av noe ukjent. Ektemannen til en tidligere kjæreste ringer midt på natten med dårlig nytt. En mann våkner en dag og innser at han har gjennomgått en metamorfose og er blitt forvandlet til Gregor Samsa, hovedpersonen i Franz Kafkas Forvandlingen.

Om Menn uten kvinner har Murakami sagt at han ønsker å undersøke isolasjonen for å se hvordan den kan påvirke oss følelsesmessig. Dette gjør han igjen ved å blande det realistiske med det overskridende på sin helt egne måte som har gitt ham millioner av lesere over hele verden.

 

Omtaler

"Murakamis noveller har alle forfatterens kvaliteter: lette, men likevel forunderlig tvetydige og raffinerte historier." "[Murakami] er akkurat like rar, absurd og forbløffende overraskende her som i romanene. Eller kanskje hakket skarpere fordi han i samlingen «Menn uten kvinner» får vist fram sin store begavelse i særdeles fortettede og nydelig komponerte fortellinger."

Turid Larsen, DAGSAVISEN

 

"Novellesamling med vellykket kombinasjon av sjarm og uhygge."

Anne Merete K. Prinos, AFTENPOSTEN

 

"Murakamis noveller om skjebnesvanger kjærlighet er gaver til leseren ... Det finnes 1001 mulige utfall i en Murakami-fortelling, men det finnes bare én forfatter som Haruki Murakami"

Susanne Hedemann Hiorth, DAGENS NÆRINGSLIV

 

terningkast_5 liten flat_25x25.jpg  "Novellene er både lette og kloke og ganske universelle.​"

Søren Kassebeer, BERLINGSKE​

 

"Menn uten kvinner er både lett og begavet, finurlig og raffinert, og noe av det mest forunderlige ved dens forunderlige forfatter er hvor universell han er. Hos Murakami virker Det fjerne Østen ikke særlig fjernt. Ordene hans gjør både godt og vondt. De er vanskelige å slippe. Nøyaktig som den store kjærligheten."

BERLINGSKE TIDENDE

​"Litt gammeldags. Litt vemodig. Fint. Å lese Menn uten kvinner kjennes som å spasere i mildt vårregn en kveld i begynnelsen av mai."

Camilla Carnmo, BORÅS TIDNING

 

"Novellene i Menn uten kvinner er hver og én utsøkte på sitt vis."

ARBETARBLADET

Bla i boka

Forfatter(e):