1790

Pris:
323.00
Førpris: 369.00
ISBN: 9788253034126
Utgivelsesår: 2011
Status: Utsolgt
Sideantall: 298
Innbinding: ib
Oversatt av: Hedda Vormeland

Middagen

Herman Koch

Fire mennesker. Én middag. Én rystende hemmelighet. Likte du Festen, vil du elske Middagen!

Rundt et bord på en dyr restaurant sitter to par: Paul og Claire, og Serge og Babette. Aperitiffen kommer på bordet, stemningen virker god, men Paul er nervøs. Han har nemlig oppdaget at tenåringssønnen og nevøen skjuler en helt forferdelig hemmelighet. Spørsmålet er om Paul skal fortelle de andre tre det han vet.

Men det viser seg at det er flere rundt bordet som har noe å skjule. Og etter som middagen skrider fram, blir den ene nervepirrende episoden etter den andre rullet opp – helt til den rystende sannheten går opp for leseren.

Middagen er en mesterlig psykologisk thriller som har høstet flere priser og strålende kritikker. Den har ligget på bestselgerlistene i Nederland og Tyskland i mer enn et år og har også skapt debatt. Forfatteren har nemlig tatt utgangspunkt i en sann historie, noe som gjør romanen til et knyttneveslag i magen. Middagen er så langt under utgivelse i tolv land, og filmrettighetene er solgt til Hollywood. 
 
 

Presse

"Boka lanseres i mange land nå våren 2011, og den kommer til å få lesere. Fordi den er ytterst leseverdig, men mest fordi den griper tak i både personlige dilemmaer og viktige samfunnstrømninger. ... I struktur har den like mye til felles med et klassisk Ibsen-stykke som en moderne psykologisk thriller"
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

"Kochs svarte humor og observasjoner av menneskets selvopptatthet og forfengelighet er kostelig lesning ... Denne boka er både lettlest og underholdende, samtidig som den stiller noen store moralske spørsmål"
Kjetil Skotte, Oppland Arbeiderblad

"En glimrende roman. (...) På elegant vis lar Koch leseren følge Pauls tanker under middagen idet han beveger seg lenger og lenger ut mot kanten i denne velkomponerte romanen"
Berlingske Tidende

"Middagen er storartet komponert - fra start til slutt"
 Het Parool

"Plottet er mesterlig oppbygd."
Trouw

"Et restaurantbesøk blir aldri det samme igjen etter at man har lest denne underholdende romanen"
 De Volkskrant

"Herman Koch er en enestående forfatter"
 Vrij Nederland
 

Forfatter(e):