2035

Pris:
262.00
Førpris: 299.00
ISBN: 9788253037110
Utgivelsesår: 2014
Status: Utsolgt
Sideantall: 350
Innbinding: ib
Oversatt av: Elisabet Middelthon
Originalens tittel: The Miniaturist

Miniatyrmakeren

"Fabelaktig medrivende lesning som vil passe for tilhengere av Pike med perleøredobb og Stillitsen"

The Guardian 

En høstdag i 1686 banker atten år gamle Nella Oortman på døren til et av de flotteste bolighusene i Amsterdam. Hun er nettopp ankommet fra landsbygda for å starte et nytt liv som den styrtrike handelsmannen Johannes Brandts kone. Men velkomsten er ikke som forventet: Johannes’ søster Marin virker kald og reservert, og Johannes selv er knapt å se. Til gjengjeld får hun en overdådig bryllupspresang: et vakkert miniatyrhus, en tro kopi av huset de bor i. Men når Nella begynner å bestille møbler til huset fra en hemmelighetsfull miniatyrmaker, er figurene hun får urovekkende velkjente. Mens hun gradvis avdekker sannhetene om Brandt-familien og medlemmene av husholdningen, begynner faresignalene å blinke. Hva er det den gåtefulle miniatyrmakeren vet, og hvilken rolle spiller miniatyrhuset i det som skjer?

Miniatyrmakeren er en medrivende og rik roman om kjærlighet og forstillelse, svik og begjær, sannhet og hevn fra Nederlands gullalder – like fengslende som Tracy Chevaliers Pike med perleøredobb, men med en helt egen mystikk og kraft. 

Presse

“Fabelaktig medrivende lesning som vil passe for tilhengere av Pike med perleøredobb og Stillitsen, men Burton er en genuint ny stemme med sin umiddelbare tilnærming til kjønn, rase og klasse …”
The Guardian

Miniatyrmakeren er et sjeldent tilfelle – vakkert skrevet, men likevel også en engasjerende pageturner. Den er uforglemmelig, magisk og full av overraskelser – den type bok som får deg til å huske hvorfor du forelsket deg i å lese.”
S.J. Watson, forfatteren av Før jeg sovner

 

Les de første sidene

Forfatter(e):