1868

Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN: 9788253034850
Utgivelsesår: 2012
Status: Utsolgt
Sideantall: 295
Innbinding: ib
Oversatt av: Benedicta Windt-Val

Mississippi

Hillary Jordan

Medrivende om forbudt kjærlighet, vennskap og hat i Sørstatene

MISSISSIPPI, 1946. Byjenta Laura McAllan flytter med ektemannen Henry og de to små døtrene deres til en avsides plantasje i Mississippi-deltaet. Henry elsker jorda, men Laura sliter med å finne seg til rette på landet og med sin hatefulle svigerfar.

Da Henrys bror Jamie og den svarte forpaktersønnen Ronsel vender hjem fra krigen, endrer livet seg. I Jamie finner Laura en som ser henne, en som forstår. Også Ronsel finner en venn i Jamie. Men i et lokalsamfunn preget av dyp rasisme er det vanskelig å være forsiktig nok. Snart trår Ku Klux Klan ut av skyggene.

Mississippi er en uhyre sterk og gripende roman om forbudt kjærlighet, vennskap og hat i et Sørstatene forut for Barnepiken og Bienes hemmelige liv. Boken berører og opprører, og har vært en internasjonal bestselger siden den først kom ut i 2009.

Presse

“En vakker roman”
PUBLISHERS WEEKLY

“Velskrevet og kompleks debutroman”
BOOKLIST

“Medrivende pageturner med et tankevekkende budskap”
THE OBSERVER

Mississippi er et mesterverk av en historisk roman. Med følsomhet og poesi, medfølelse og nådeløs oppriktighet feier den leseren med seg gjennom en verden fylt med brutalitet og heltemot, ømhet og forsoning. Det er en roman som fanger deg fullstendig, helt til aller siste side – og som holder deg i sin verden lenge etter at du har lagt den fra deg.» 
Jennifer Cody Epstein, forfatteren av Maleren fra Shanghai

“Vakker og sterk lesning – historien fengsler deg fra første side og strammer grepet sakte, men sikkert“
Norunn Valderhaug, Norli Galleriet

"Den sterkeste og mest engasjerende boken jeg har lest siden Barnepiken. Helt fantastisk!"
Linn Steier, Norli Aagaardsplass
 

Forfatter(e):