Mitt liv som rotte

Pris:
349.00
Førpris: 399.00
ISBN: 9788253041391
Status: I salg
Utgitt år: 2020
Sideantall: 408
Innbinding: Innbundet
Oversatt av: Lyng, Hilde
Orginalens tittel: My life as a rat

Mitt liv som rotte

Hva veier tyngst: Å være lojal mot familien eller å gjøre det som er moralsk riktig? I Mitt liv som rotte følger vi Violet Rue Kerrigan, en ung kvinne som ser tilbake på et liv i eksil fra familien. Da hun i en alder av tolv oppdager at brødrene har begått en alvorlig forbrytelse, dras hun mellom sin rettferdighetssans og lojaliteten mot familien. Avgjørelsen hun tar, forandrer livet hennes for alltid. Gjennom en serie hendelser betrakter Violet omstendighetene som gjør at hun går fra å være det høyt elskede yngste barnet i ungeflokken på sju, til å bli tysteren og «rotta» som angir sine egne brødre og sørger for at de blir arrestert og dømt. Oates’ nye roman tar for seg temaer som rasisme, kvinne hat, familie, lojalitet, seksualitet og identitet. Violets fortvilte kamp for å bryte familieforbannelsen og finne sin egen identitet på utsiden av familien, skildres med melankoli og kraft.

OMTALE

«Tette, nære relasjoner, og deres iboende eksplosiver er noe denne forfatteren vet å behandle overbevisende klart. Det er den mørke vrangsiden av amerikansk småbyliv Joyce Carol Oates viser fram i denne spennende og velopplagte beretningen. Hun skriver nøkternt, men likevel med et sterkt driv. Hun veksler mellom 3. personfortelling og Violet som jeg-forteller. Det kan tidvis virke forvirrende, men gir fortelleren mulighet til større overblikk og bredde. Det formes et avslørende bilde av et samfunn der rasefordommer, kvinneforakt og mannlig brutalitet ligger like under overflaten. Joyce Carol Oates har skrevet en av sine mest gripende og opprørende historier om amerikansk familieliv...Når forfatteren i Mitt liv som rotte tar for seg familieliv og forvrengt maskulinitet i en amerikansk småby kommer den skarpe og nådeløse Oates til syne.»
Turid Larsen, Dagsavisen

 

«Mitt liv som rotte er Oates på sitt beste – en mektig, kompromissløs fortelling som utforsker rasisme, kvinnehat og nyere amerikansk historie.»
The Times

«Oates’ roman tar for seg temaer som rase, lojalitet, kvinnehat og klasseforskjeller med stor presisjon, samtidig som den forteller en rørende historie formidlet av en sympatisk forteller. Denne boken bør glede hennes eksisterende fans og skaffe henne nye.»
Publishers Weekly

 

Forfatter(e):