Når tiden er inne

Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN: 9788253039206
Status: Utsolgt
Utgitt år: 2018
Innbinding: Innbundet
Oversatt av: Watz, Tommy
Orginalens tittel: Accabadora

Når tiden er inne

Accabadora – hun som fullfører. I lokalsamfunnet betraktes hun ikke som en morder, men som en som spiller en helt spesiell rolle. Hun er den som avslutter liv når tiden er inne.

Maria vokser opp som fjerde datter i en fattig familie på Sardinia. Da den gamle syersken Tzia Bonaria ber om å få ta til seg seks år gamle Maria som fosterbarn, opplever familien det som en lettelse, og barnet knytter sterke bånd til sin nye forsørger. Tzia Bonaria er imidlertid ikke bare en gammel syerske. Maria aner at det er en forbindelse mellom fostermoren og dødsfallene som finner sted i landsbyen. Men Maria forstår ikke det alle rundt henne allerede vet – Tzia Bonaria er accabadora.  

Omtale

"Når tiden er inne er en svært poetisk roman, skildringene av scener og folk er vakre, fargerike og detaljerte, med et eget overlys."
Janneken Øverland, Klassekampen

"Murgias roman makter det romaner kan - å fortelle en liten historie på kortfattet vis og dermed binde evigheten sammen med menneskehetens altfor lange historie og det skjærende dagsaktuelle temaet dødshjelp."
Jon Rognlien, Dagbladet

"Romanen er vakkert skrevet, lettlest og fengende, historisk morsom med en del opplysninger om oppveksten på 50 tallet."
Kleppanrova

“Den burde bli en bestselger.»
Jyllandsposten

«Michela Murgias prosa lykkes i å være både stram og uttrykksfull, og helhetsinntrykket blir det av en kort, men tett vevd roman der fødselens og dødens tråder ligger side ved side»
Svenska Dagbladet