Oates pocket

Pris:
189.00
ISBN: 9788253043074
Status: I salg
Utgitt år: 2022
Innbinding: Heftet
Oversatt av: Tone Formo
Orginalens tittel: Night. Sleep. Death. The stars

Natten. Søvnen. Døden. Stjernene

Storslagent nytt familieepos fra Joyce Carol Oates

I Natten. Søvnen. Døden. Stjernene settes familiebånd på prøve i etterdønningene etter en dyp tragedie. Joyce Carol Oates bruker familietragedien som prisme for å utforske dagens amerikanske samfunn. Den tidligere borgermesteren i en amerikansk småby, den viljesterke og populære John Earle «Whitey» McClaren, utløser en personlig tragedie da han prøver å gripe inn i det han oppfatter som et grovt politiovergrep. I kjølvannet av dette sammenstøtet, som utløser store bølger i livet til medlemmene av McClaren-familien, reagerer de voksne barna med sjokk og på uventede måter. Men den mest overraskende reaksjonen av dem alle er det hans sørgende enke, Jessalyn, som står for.

Joyce Carol Oates’ siste roman er en skarp og inntrengende analyse av rasespørsmål, psykologiske traumer, klassemotsetninger, sorg, og dertil en nær og varm familieroman av godt gammelt merke fra forfatteren av bestselgeren Vi var familien Mulvaney.

Omtale

«… en betydelig roman om sorg og overlevelse, med dykk ned i politibrutalitet, rasisme, ulikhet og klasse. … Joyce Carol Oates har lenge vært en av mine favorittforfattere i den amerikanske svingen. … Dessuten er Tone Formos oversettelse riktig god.»
Leif Ekle, NRK.no
Les resten av anmeldelsen her

«Oates på sitt beste – og bare så det er klart, på sitt beste kan hun tryllebinde deg og skjære deg i hjertet. … En foruroligende roman. … En bok i tett dialog med tiden vi lever i.» 
New York Times Book Review  

«Den er briljant. Jeg gir Oates, vår mest fremragende amerikanske romanforfatter, en dyptfølt honnør for denne.» 
Minneapolis Star-Tribune  

Forfatter(e):