1316

Pris:
437.00
Førpris: 499.00
ISBN: 9788253028828
Utgivelsesår: 2006
Status: I salg
Innbinding: ib

Norsk byhistorie

Norsk byhistorie er en samlet oversikt over byutviklingen og urbaniseringsprosessen i Norge. Hva har kjennetegnet den norske byen gjennom historien? Hvorfor utviklet noen tettsteder seg til byer og andre ikke? Og hvordan har vi definert byen - før og i dag?

"Norsk byhistorie" er en samlet oversikt over byutviklingen og urbaniseringsprosessen i Norge. Hva har kjennetegnet den norske byen gjennom historien? Hvorfor utviklet noen tettsteder seg til byer og andre ikke? Og hvordan har vi definert byen - før og i dag? Markedsplasser, kirkesteder og tettsteder har vokst frem, noen har etter hvert utviklet seg til større byer og noen til små. Flere slike steder har forsvunnet eller helt mistet sin funksjon underveis. En av de tingene som har truet den norske byen mest er utallige bybranner - noen ble bygd opp igjen, opp til flere ganger, andre ble det ikke. For første gang analyseres den norske urbaniseringsprosessen i sin fulle bredde, av faglig dyktige forfattere som evner å forklare den voldsomme veksten i antall norske byer, fra 700-tallet og frem til i dag. Boken er gjennomillustrert med flotte kart og fargeillustrasjoner.

Presse

"Framifrå byhistorie ... Norge har fått sin byhistorie ... Dette har blitt ei framifrå bok, både som oppslagsverk og interessant lesnad for den historieinteresserte. Byen og det urbane miljøet har blitt ein stendig viktigare del av det norske samfunnet. Derfor peikar denne boka også framover"
- Sunnmørsposten, terningkast 6

"Forfatternes kunnskap og formidlingsevne vil gjøre boken til et standardverk for kommende generasjoner av byforskere og gi den betydning langt ut over historieforskningen."
- John Pløger i Morgenbladet
 

Forfatter(e):