Pocketnyheter vinter 2018

Nye pocketbøker

Syria. En stor krig i en liten verden

Syria. En stor krig i en liten verden - Cecilie Hellestveit

Hvordan ble Syria en slagmark? Hvilke fronter støter mot hverandre? Hvem har kjempet for hva – og på vegne av hvem? Og hvorfor ble denne krigen så brutal? Syria. En stor krig i en liten verden er en innføring i en konflikt som påvirker hele verden. Den heftede utgaven av Syria. En stor krig i en liten verden er supplert med et nyskrevet forord, der forfatter Cecilie Hellestveit også redegjør for den senere utviklingen i konflikten. Hvorfor strandet «den arabiske våren» her? Og hvilke aktører – og interesser – styrer egentlig krigens dynamikk?

«Hellestveit balanserer fjellstøtt mellom de ulike regimenes interesser, og gir i det store og hele en grundig, nedtonet og objektiv fremstilling av uhyre sammensatte saksforhold.»
Erika Fatland, Aftenposten

«Midtøsten-forsker Cecilie Hellestveit gir oss et kræsjkurs i maktspillet om Syria, fortalt med en god dose kledelig, illusjonsløs syrlighet.»
Knut Hoem, NRK

Lest mer om boka her.

Levende og døde

Levende og døde - Han Kang

Levende og døde er et sterkt og vakkert portrett av en ung gutt som dras inn i hendelser større enn ham selv, av menneskene rundt ham, og av et land som fortsatt preges av sårene fra fortiden. Samtidig er det en universell bok om menneskelig utholdenhet og mot, en tidløs og moderne roman og et stilistisk mesterstykke som bekrefter Han Kangs posisjon som en av vår tids viktigste forfattere.

terningkast_5 liten flat.jpg «Han Kang er et forfatternavn du bør merke deg! Hennes roman  «Levende og døde» er en viktig bok om et grusomt kapittel i Sør-Koreas historie - og er skrevet på en måte som gjør at du selv føler brutaliteten på kroppen.»
Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

Lest mer om boka her.

 

Elefanten som forsvant

Elefanten som forsvant - Haruki Murakami

Fortellingene i Elefanten som forsvant utspiller seg som oftest i hverdagens velkjente miljøer, mot realistiske kulisser av villaforsteder, bakgater og kontorlandskap. Men det er en verden som slår sprekker, der det usannsynlige og hemmelighetsfulle lett kan bryte inn og forstyrre både fornuften og ro og orden. Novellene er skrevet i perioden 1980–1991, og er blant Murakamis mest kjente og viktigste fortellinger. Noen har vært en inspirasjonskilde til senere store romaner, og flere har vært filmatisert og dramatisert.

"Anbefales til undring og fornøyelse."
Bård Hauge, DAGEN

Terningkast 5 "En samling noveller der forfatteren tar leseren med seg inn i det som best kan forklares som parallelle univers. Noen ganger kan forfatterens underfundigheter påkalle humoren -som i novellen Lederhosen. Andre ganger tenderer han mot det heslige og groteske, som i novellen Den dansende dvergen."
Jan Åge Fiskum, Trønder-Avisa

Lest mer om boka her.