1710

Pris:
332.00
Førpris: 379.00
ISBN: 9788253032740
Utgivelsesår: 2010
Status: Utsolgt
Sideantall: 340
Innbinding: ib

Pakistan

Midt i verden

Et unikt innblikk i Pakistans historie, politikk, religion og kultur

Elisabeth Eide og Terje Skaufjord har krysset Pakistan fra hjørne til hjørne. De har opplevd bomber og sorg, vandret i årtusengamle ruiner og dykket ned i intrikate politiske rivaliseringer. De har møtt livegne arbeidere og rike forretningsfolk, fagforeningsledere, feminister og menneskerettsaktivister, kultureliten og folk i gatene. De har sett noen av de vakreste stedene i verden og opplevd gjestfrihet, optimisme, aggresjon og oppgitthet. Til syvende og sist er det gjestfriheten som har gjort boken mulig.

Dette er en bok for lesere som vil lære mer om Pakistan. Noen deler er skrevet i en tilstand av fortvilelse, andre med håp ispedd gode minner. Slik må det bli, for selv om nyheter fra Pakistan ofte handler om krig og død, og boken bidrar til å analysere hvordan landet har havnet i denne ulykken, så viser den også hva som står på spill og kan gå tapt om terror og oppløsningstendenser får overtaket. Forfatterne håper at en slik skjebne er til å unngå, og "Pakistan – midt i verden" presenterer en rekke mennesker som vil noe helt annet for hjemlandet sitt.

Presse

en grundig og velskrevet innføring i Pakistans historie og utfordringer. – Ivo de Figueiredo, Aftenposten

Eide og Skaufjord er en kunnskapskilde uten like, og formidler befriende mye nytt om steder, mennesker og situasjoner de besøker. ... gir et fantastisk innblikk i privilegiene til de militære elitene. - Mina Hauge Nærland, Dagbladet

Forfatter(e):