Trond Gram: Penger i paradis

Trond Gram: Penger i paradis

Pris:
349.00
Førpris: 399.00
ISBN: 9788253039176
Status: I salg
Utgitt år: 2017
Innbinding: Innbundet

Penger i paradis

terningkast_6 liten flat.png "Spennende som en kriminalroman: Glitrende og veldokumentert om norgeshistoriens største skattejakt."

Anders Neraal, BOK365

 

To av landets mest legendariske skipsredere var også to av landets mest beryktede skatteunndragere. Jakten på de skjulte formuene til Anders Jahre og Hilmar Reksten har gått som føljetonger i norsk media i flere tiår. De to var på mange måter pionerer i å skjule sine inntekter for norske myndigheter ved å opprette selskaper i skatteparadiser, deriblant Panama. Sakene har nå fått en endelig slutt i rettssystemet, og kan fortelles i sin helhet, selv om det gjenstår ubesvarte spørsmål: Fant man alt? Er det deler av formuene som ikke ble hentet hjem?

I denne boken gir Trond Gram en velskrevet, spennende og opplysende fremstilling av kampen mellom skipsrederne og de norske myndighetene i et økonomisk, politisk og juridisk spill av enorme dimensjoner. Det var en jakt som kostet flere hundre millioner kroner, men som la grunnlaget for norske myndigheters arbeid med å avdekke bruken av skatteparadiser. Historien er tidvis fortalt som en thriller, og gir en unik inngang til å forstå det globale systemet av pengetransaksjoner som de nylige avsløringene av Panamapapirene har lagt for dagen. 

Omtaler

"Boka forteller en viktig historie om norsk økonomi, men også om internasjonale pengetransaksjoner og hvordan skatteparadiser opererer."

Trond Blikø, TRØNDER-AVISA

 

"[Gram] skriver engasjert, men behersket, klart og troverdig, tradisjonelt og helt uten tendenser til eksperimentell nyjournalistikk, frekkheter, ironi eller provokasjoner."

Espen Søbye, MORGENBLADET

 

«Spennende som en detektivhistorie. Skrevet i et sobert tydelig språk som gjør at man henger med selv på alle fantatriksene til Jahre og Reksten."

Asbjørn Ness, FINANSAVISEN

 

"I romanen Bleak House skildrar Charles Dickens ein uendeleg arveprosess. Trond Gram finn sanneleg til slutt meir meining i det enn Dickens gjorde."

Arild Pedersen, DAG OG TID

 

Bla i boka

Forfatter(e):