1847

Pris:
349.00
Førpris: 399.00
ISBN: 9788253034317
Utgivelsesår: 2012
Status: I salg
Sideantall: 170
Innbinding: ib

Per Inge Bjørlo

Caroline Ugelstad

Unik bok om eksepsjonelt kunstnerskap
Året var 1984 og de som den gang opplevde Per Inge Bjørlos (f. 1952) svarte «gummirom» på Henie Onstad Kunstsenter glemmer det ikke. Sterkt luktende gummimaterialer slo an tonen for kunstnerens konsekvente og vedvarende kunstnerisk utforsking av ulike medier og materialer, fra tegning og grafikk, til skulptur og romlig installasjonskunst.

Bjørlo er i dag representert med betydelige verker i prestisjefylte samlinger rundt om i verden. Det legendariske «gummirommet» var det første i Bjørlos serie på til sammen seks Indre Rom. Serien inngår i en liste over etterkrigstidens femten fremste norske kunstverk.

Blant Bjørlos utsmykningsoppdrag ruver serien med skulpturer til Oslo Lufthavn, Gardermoen, samt verker på Høvikodden i Bærum og på Oslo Sentralbanestasjon. Gjennom tekst og et stort antall bilder gir denne boka et innblikk i Per Inge Bjørlos (f. 1952 i Spjelkavik) mangfoldige kunstneriske virke, fra debututstillingen i 1980 og fram til i dag.
 
I boka inngår et essay av Stig Sæterbakken.

Presse

«Ugelstad skriver med faglig og menneskelig autoritet om kunstneren og hans verk, politisk og praktisk, med filosofisk overlys fra Merleau-Ponty og Heidegger. Så samensatt, ja svært overbevisende.» Freddy Fjellheim, Klassekampen 

Forfatter(e):