Regn i november

Regn i november

Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN: 9788253038070
Status: Utsolgt
Utgitt år: 2015
Sideantall: 316
Innbinding: innbundet
Oversatt av: Tone Myklebost

Regn i november

Etter tilfeldigvis å ha kjørt over en gås og blitt dumpet av to menn på samme dag, ønsker ikke vår forteller seg noe annet enn en lang og avkoblende ferie på et varmt og eksotisk sted. I stedet får hun uventet ansvaret for sin beste venninnes fire år gamle døve og småvokste sønn.

Men når gutten velger vinnertallene på deres felles lottokupong, setter de to avsted på biltur langs Islands ringvei midt i mørkeste november, med et hanskerom fullstappet med pengesedler og en nyoppsatt ferdighytte på andre siden av øya som mål. På veien besøker de svarte lavastrender, agurkdyrkende bed & breakfast-bønder, og treffer blant annet på et estisk kor, en uheldig falk, en hemmelighetsfull haiker, flere saueflokker med svært dårlig trafikkvett, og begge eksene som kanskje, likevel, vil endre mening. Det som starter som en spontan reise, kommer underveis til å få en langt dypere og mer grunnleggende betydning, både for synet på fortiden og for hvordan veien videre stakes ut.

Audur Ava Olafsdottirs andre bok på norsk er en mørk humoristisk, underfundig og oppløftende fortelling om vennskap og kjærlighet, ansvar og frihet om forholdet mellom barn og voksne, og om hvordan en bestemt liten fireåring på uventet vis kan åpne opp for nye innsikter og innfallsvinkler.

 

Bla i boka

Omtaler

"Med raffinert prosa og skarp humor snur Ólafsdóttir opp ned på våre forventninger."
NEW YORK TIMES

"Original og vakker»
BOSTON GLOBE

"Alle som på uforklarlig vis har blitt forelsket i en europeisk road trip-fortelling, vil være mottakelig for denne historien om en reise rundt Islands ringvei."
NEW YORK MAGAZINE

"Denne pikareskromanen … er båret fram av skildringen av [Islands] nakne, lunefulle skjønnhet."
THE NEW YORKER

"Tankevekkende og morsom … en roman full av overraskende spenning og ømhet."
KIRKUS

 

Forfatter(e):