Rinnans rival

Pris:
429.00
ISBN: 9788253044774
Status: Forventes utgitt 14.10.2024
Utgitt år: 2024
Innbinding: Innbundet

Rinnans rival

Dobbeltagenten Karl Adding

Den ukjente historien om den halvt jødiske motstandsmannen og angiveren ​Karl Adding.

Under Marte Hallems arbeid med teatertrilogien Operasjon Oleander, navnet på en av den tyske okkupasjonsmaktens største hevnaksjoner mot den norske sivilbefolkningen, dukker til stadighet angiveren Karl Addings navn opp. Hvem var han? Hvor kom​ han fra? Var han faktisk Henry Rinnans rival, slik kallenavnet hans vil ha det til, og i så fall på hvilken måte? Og ikke minst – hvordan kunne en mann med jødisk far bli agent for nazistene?

I Stockholm vokser Fredrik Lie opp uten noen gang å treffe morfaren, Karl Adding. Da moren til Fredrik dør, tar hun med seg familiens hemmelighet i graven. Først da Marte Hallem tar kontakt, begynner de manglende brikkene å falle på plass for Fredrik: hvorfor moren aldri snakket om oppveksten, hvor de mørke øynene og håret kommer fra, hvorfor de aldri har hatt kontakt med resten av familien.

Rinnans rival. Dobbeltagenten Karl Adding er den første gjennomarbeidede og kildebaserte fremstillingen av Karl Addings liv.​ I slutten av november 2024 er det også premiere på Marte Hallems dokumentarfilm om Karl Adding, som vil vises på kinoer over hele landet.