Shotgune Lovesongs i pocket

Shotgune Lovesongs i pocket

Pris:
149.00
ISBN: 9788253038179
Status: I salg
Utgitt år: 2015
Innbinding: pocket
Oversatt av: Hilde Rød-Larsen

Shotgun Lovesongs

terningkast_5 liten flat.jpg "Underholdende og tankevekkende. Gode vennskap er livsviktige og gjør livet verdt å leve."

Berit Kobro, VG

Knallgod amerikansk debutroman for fans av Per Petterson og alt Americana!

I Little Wing i Wisconsin har Hank, Kip, Ronny og Lee vært venner siden high school. De holder fast ved vennskapet, men har gjort forskjellige valg i livet. Hank har fulgt familietradisjonen og blitt bonde i hjembyen, og er gift med ungdomskjæresten Beth. De andre har flyttet ut, og noen er kommet tilbake: Ronny etter en karriere som rodeorytter, og Kip som suksessrik megler på råvarebørsen. Og så er det Lee, selvfølgelig, den som alltid skilte seg ut. Lee har blitt rockestjerne etter gjennombruddet med plata Shotgun Lovesongs og lever livet på turne og i New York med stadig skiftende kjendiskjærester og jetsetliv. Men når han trenger et pusterom trekkes han hjemover, til vennene Hank og Ronny – og til Beth.

Denne usedvanlig velskrevne og sympatiske debutromanen kombinerer Annie Proulx’ sans for miljø med Per Pettersons gehør for nyansene i språk og forholdet mellom mennesker – mot et soundtrack av Bon Iver, Calexico og Bonnie ‘Prince’ Billy. En helstøpt og medrivende roman av den typen du ikke kan legge fra deg om du først har begynt å lese!

 

Omtaler

"Knapt, enkelt og vakkert skildres de valgene vi tar og de vi ikke tok; ...Butler greier å være vesentlig uten å bli pretensiøs, alvorlig uten å bli høytidelig og rørende uten å bli sentimental. Les denne boken. Jeg gleder meg allerede til å lese den igjen."
Brita Strand Rangnes, Stavanger Aftenblad

 

"At de ulike karakterene settes opp mot hverandre skaper spenning, og Lee er både katalysator og observatør i denne velskrevne, godt oversatte romanen. Jeg lar meg forføre." Karakter 5

Anne Schäffer, Tara

 

"Nickolas Butlers “Shotgun Lovesongs” er en god, gammeldags roman, en solid og uforfalsket nostalgisk førstebok som fortjener å stikke seg ut blant årets romandebuter. ... Butler har skrevet en genuint Amerikansk roman — en god en."
Jonathan Evison, The New York Times

"Det fins bøker som etterlater leseren med en spesiell følelse, som selv etter uker og måneder sitter i. Den amerikanske forfatteren Nickolas Butler har skrevet en slik bok – den rommer hele livet."
NDR Kultur

"Denne romanen er utvilsomt et høydepunkt i årets lesing. Det er lenge siden jeg har hatt en så varm og imponerende bok i hendene … Sjelden har jeg lest en roman med så mye følsomhet for språket, så mye sans for de små gestene som blir avslørt her."
zeit.punkt

Forfatter(e):