Skeivt ut

Skeivt ut

Pris:
99.00
Førpris: 349.00
ISBN: 9788253039923
Status: I salg
Utgitt år: 2017
Innbinding: Innbundet

Skeivt ut : reiser i homofobiens land

De siste tiårene er homofiles levekår og rettigheter forbedret radikalt på verdensbasis. En rekke stater har avkriminalisert homofili og innført partnerskapslover, ekteskapslover og vern mot diskriminering. 
Men det finnes land der utviklingen går motsatt vei. Uganda og Nigeria har innført nye antihomolover. I Russland og Tyrkia er holdninger og lovverk forverret og homoparader blitt forbudt. Samtidig er homofobe land som Jamaica og Iran upåvirket av våren i Vesten. Resultatet er et globalt gap, der forskjellen mellom de liberale og de restriktive landene bare øker. 

Hvorfor følger ikke disse landene utviklingen i resten av verden? Hva er årsaken til tilbakeslagene? Journalist og sosiolog Pål Vegard Hagesæther besøker Russland, India, Uganda, Iran, Tyrkia og Jamaica for å få innsikt i situasjonen. Han møter homofile, lesbiske, bifile, og transpersoner for å se hvordan homofobien påvirker deres hverdag, og hans konfronterer myndigheter, religiøse ledere og andre aktører.

Omtaler

Boka gir et godt innblikk i forhold som er uverdige. Når homofile blir fengslet og straffet på grunn av sin legning og atferd, er det grunn til å protestere og motarbeide dette.

Jon Kvalbein, Dagen