Eka Kurniawan

Eka Kurniawan

Pris:
323.00
Førpris: 369.00
ISBN: 9788253038902
Status: Utsolgt
Utgitt år: 2016
Sideantall: 448
Innbinding: innbundet
Oversatt av: Hedda Vormeland
Orginalens tittel: Cantik itu luka

Skjønnhet er et sår

terningkast_6 liten flat.png "Historien drives fram i spennet mellom begjær og kjærlighet, vevet sammen til en fortelling som er vulkansk i sin kraft og samtidig lysende i sin poetiske styrke. Myter og folklore virvles sammen med Indonesias etterkrigshistorie til en historie om enkeltmennesker – en roman som gir håp for den moderne diktekunsten."

Fredrik Wandrup, Dagbladet

 

Etter å ha vært død i tjueen år, står den vakre prostituerte Dewi Ayu en dag opp fra graven med et ettertrykkelig brak for å ordne opp i familiens problemer. 

Helt fra kolonistyrets siste år har Dewi Ayu, hennes døtre, svigersønner og barnebarn kjempet seg gjennom det moderne Indonesias voldsomme historie, med Japans invasjon under andre verdenskrig, revolusjon og frigjøring, massedrap på kommunister og årtier med diktatur. I et samfunn der menn og makter ofte tar seg fritt til rette, står Dewi Ayu og døtrene stridig imot det livet kaster mot dem av brutalitet og galskap, mord og magi, men de opplever også kjærlighet og uventede vennskap. 

Kurniawans eksplosivt medrivende og tøylesløse roman er en leseopplevelse utenom det vanlige, full av uhyrlige detaljer, saftige anekdoter og vilter humor. Den viser til fulle hvorfor Kurniawan regnes som en av de mest markante nye stemmene i den internasjonale samtidslitteraturen.

 

Bla i boka

Omtaler

terningkast_5 liten flat.jpg "I denne originale og bredt anlagte romanen blandes fortid og nåtid, høyt og lavt, og vi føres inn i en verden av kjærlighet, galskap, incest, spøkelser og monstre."

Brita Strand Rangnes, Stavanger Aftenblad

 

"Eka Kurniawan har skrevet en overveldende roman om menneskets plass i historien, som uavlatelig drives fremover gjennom krig og kjærlighet."

Anne Cathrine Straume, NRK

 

"En burlesk roman i opprør mot vestens maniske fiksering på den psykologiske og realistisk funderte fortellingen om identitet."

Hilde Slåtto, Vårt Land

 

Kulturhuset

Hør Anne Cathrine Straumes anmeldelse i NRK Kulturhuset 21. september 2016

 

Les intervju med Eka Kurniawan i  Morgenbladet 23. september 2016

 

Skjønnhet er et sår har også fått stor internasjonal oppmerksomhet og var i 2015 framhevet på blant annet disse årsbestelistene:


New York Times Notable Books
The Guardian – The Year’s Best Literary Fiction
Publishers Weekly Best Books
Kirkus Reviews Best Fiction Books
Harpers Bazaar’s 15 Best Books of Fall
Oprah’s 16 Best Novels of the Fall
Flavorwire – Must Read Books of Fall
Readings Best Fiction Books (Top 10)
LitHub’s Best Books

 

«Et uforglemmelig, altoppslukende epos. ... Man sitter igjen med følelsen av ikke bare å stå overfor Indonesias historie, men også dets sjel. Dette er en forbløffende, skjellsettende leseopplevelse.»
Publishers Weekly

 

«Overstrømmende, morsom, sprakende full av energi og oppfinnsomhet.»

The Times

 

«Kurniawan … er på mange måter en litterær etterkommer av Günter Grass, Gabriel García Márquez og Salman Rushdie.»
New York Review of Books

 

«Original og kraftfull … Kanskje, hvem vet, vil Nobelprisjuryen om noen år vurdere å gi [Kurniawan] den prisen som Indonesia ennå aldri har mottatt?»

Le Monde

 

«Dette er en imponerende, førsteklasses bok … kvikk og kraftfull, med distinkt pikante detaljer og mye god, skjev humor.»

New York Times 

 

«En praktfull blanding av det komisk groteske, romantikk og politisk satire … Kurniawan er en kolossalt interessant og lovende forfatter.»

Asian Review of Books

Forfatter(e):