Skumring 1941

Pris:
449.00
ISBN: 9788253044378
Status: I salg
Utgitt år: 2024
Sideantall: 471
Innbinding: Innbundet
Oversatt av: Erik Krogstad
Orginalens tittel: Skymning 41

Skumring 1941

Ny, kritikerrost roman fra en av Finlands fremste forfattere!

Det er januar 1940, og vinterkrigen mellom Finland og Sovjetunionen har pågått i snart to måneder. Molly er på turné med teaterkompaniet sitt, mens kjæresten, journalisten Henry, er sendt ut i felten som krigskorrespondent. På slagmarken forstår han at ikke alt kan fortelles: Under en krig må sannheten ofres for nasjonens beste.

Så blir det fred, og Molly og Henry forsøker å finne tilbake til hverdagen i Helsingfors og glemme krigsopplevelsene som hjemsøker dem. Men snart er det 1941, og en ny krig står for døren.

Skumring 1941 er en storslått og medrivende roman om noen av de mørkeste årene i Finlands historie – og om hva krig gjør med mennesker, med livet og med kjærligheten.

 

Omtale

Terningkast 6.png «Besettende krigs- og kjærlighetshistorie i ly av Sovjetunionens to brutale angrep på Finland på 1940-tallet. ... Westö har skrevet en intens antikrigsroman om hvordan kriger umenneskeliggjør og herjer med livene i det daglige og i kjærlighetsforhold.»
Stein Roll, Adresseavisen

Terningkast 5.png «Kjell Westö viser at han er en av Finlands store fortellere i sin siste roman om turbulent kjærlighet under andre verdenskrig. ... Grufulle skjebner, stormfulle følelser og pirrende detaljer gjør romanen til en lesefest av det gripende slaget. ... jeg kan ikke skjønne annet enn at Westö kommer til å nå mange lesere med denne gripende og tragiske kjærlighetshistorien.» 
Marius Wulfsberg, Dagbladet

«Kjell Westö gjer historiske hendingar rykande aktuelle. … Kjell Westö har med Skumring 1941 skrive ein realistisk, plausibel og sterk roman om stoda i Finland frå slutten av vinterkrigen og fram til byrjinga av framhaldskrigen.»
Odd Surén, Dag og Tid 

«Skumring 1941 er en av Kjell Westös beste romaner hittil, og spørsmålene den stiller er høyaktuelle akkurat nå.»
Svenska Dagbladet

«En forførende krigs- og kjærlighetsroman.»
Dagens Nyheter

«... berører så det svir i øynene.»
Expressen

Forfatter(e):