Anna North: Sophie Starks liv og død

Anna North: Sophie Starks liv og død

Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN: 9788253038919
Status: Utsolgt
Utgitt år: 2016
Innbinding: innbundet
Oversatt av: Hilde Stubhaug
Orginalens tittel: The life and death of Sophie Stark

Sophie Starks liv og død

terningkast_6 liten flat.png "En aldeles henrivende beretning om en ung kvinnes altoppslukende forhold til kunsten."

Gunn Magni Galaaen, Trønder-Avisa

Den visjonære filmskaperen Sophie Stark behersker til fingerspissene kunsten å presse skuespillerne sine til det ytterste. Hun bruker historiene til menneskene som står henne nærmest med dramatisk effekt, og ofrer skruppelløst vennskap og forhold i kunstens navn. Det er bare noen få utvalgte hun lar komme seg nær inn på livet, og selv disse betror hun knapt noe: kjæresten Allison, som hun oppdager på en fortellerkveld og senere gjør til stjerne, den trofaste broren Robbie, ektemannen Jacob, Hollywoodregissøren George, og Daniel, den ufrivillige hovedpersonen fra hennes første, stalker-aktige campusfilm. Med sin gåtefulle, steile framtoning og sjeldne glimt av sårbarhet virker Sophie Stark inn på livene til alle rundt henne. Men mens karrieren hennes skyter fart, rakner privatlivet, og trangen til å skape nådeløst sann og treffende kunst viser seg å ha en høy pris.

Fortalt gjennom menneskene som kjenner henne best, er Sophie Starks liv og død et drivende, fascinerende portrett av en kompromissløs kunstners vekst og fall, fra en sterk ny amerikansk fortellerstemme.

 

Omtaler

"Et mørkt portrett om et fascinerende kunstnersinn og komplekse kvinneskikkelser. Medrivende og gripende roman som gjør inntrykk og leder tankene til Gillian Flynn."

Elin Brend Bjørhei, VG

 

"Dette er ei nydelig og rett og slett fantastisk bok. Du kjenner deg nesten berusa av å lese den, og den tar eit hardt tak i deg. Definitivt ei bok som vil bli hos meg lenge."

Elise Cathrin Solvåg, bokblogger

 

UTENLANDSKE:

“ÅRETS BLOCKBUSTER. Hvis Piken på toget var jenta alle snakket om i 2015, så er Sophie Stark kvinnen av året. … Snart kommer alle jenter på alle tog til å lese denne.»

Sunday Times

 

“En skikkelig thriller, med nye mysterier bak hver sving. Den sentrale gåten er Sophie Stark, en helt uforglemmelig kvinnelig antihelt som ikke retter seg etter noen av våre forventninger – for en høy pris."

Lena Dunham

 

“Jeg leste Sophie Starks liv og død med hjertet I halsen. Det er ikke bare en undersøkelse av geniets vesen, og de ødeleggelser det kan føre med seg, men også en dundrende god story.”

Emma Donoghue, forfatter av Room

Bla i boka

Forfatter(e):