Ministeriet for den høyeste lykke flotte anmeldelser

Ministeriet for den høyeste lykke flotte anmeldelser

Strålende anmeldelser til Arundhati Roys Ministeriet for den høyeste lykke

Ministeriet for den høyeste lykke er Roys første roman siden 1997 og en begivenhet mange har ventet på. Romanen får fantastiske anmeldelser. 

terningkast_6 liten flat.png 

Forførende og brutalt. Språket i Ministeriet for den høyeste lykke er et kapittel for seg, særdeles vel ivaretatt av oversetteren Kirsti Vogt. Setningene smyger og svinger seg forførende fra side til side, avbrutt av effektive, brutale ordspill.

 Arne Dvergsdal, Dagbladet 

 

terningkast_5 liten flat.jpg  

Alle som har vært i India vil kjenne seg igjen i Roys beskrivelser av de enorme kontrastene som preger dette subkontinentet. For en vestlig leser er fattigdommen overveldende, kastesamfunnet nærmest uforståelig. Arundhati Roy beviser med sin andre roman at hun fremdeles er en sterk stemme det er verdt å lytte til.

Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

 

Ministeriet for den høyeste lykke gir innsikt i et konfliktområde som ikke akkurat er overbelyst i norsk offentlighet, nemlig Kashmir, som i romanen blant annet beskrives som et sted med "for mye blod for god litteratur". Roy tilbyr raseri og sarkasmer, men romanprosaen hennes kan også være leken og humoristisk. 

Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladet

 

Roy er knallgod på bilder og kontraster, det gode i det onde … Hun er en historieforteller som ikke er redd for å tvinne sammen de mest umake tråder og taubiter.

Mari Grydeland, Aftenposten

 

Ministeriet for den høyeste lykke er en kraftsalve av en roman, den sparker og roper, vel verdt sine lesetimer og litt til. Kirsti Vogts oversettelse er god å lese.

Leif Ekle, NRK

 

Ministeriet for den høyeste lykke tar oss med på en reise over flere år og på tvers av et subkontinent – fra de trangbodde nabolagene i Dehlis gamleby til den blomstrende verdensmetropolen som omgir den, til den vakre Kashmirdalen og skogene i det sentrale India, der krig er fred og fred er krig og der man, fra tid til annen, erklærer «normaltilstand».

Roys kraftfulle og originale roman er både en fortelling om kjærlighet og en resolutt protest, like oppfinnsom som den er bevegende. Igjen viser Arundhati Roy seg som en av våre sterkeste historiefortellere.

 

Les mer om forfatteren

Les mer om boka