1630

Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN: 9788253031453
Utgivelsesår: 2008
Status: Utsolgt
Innbinding: ib

Sulten på livet

Nina Palmer

Sulten på livet er en personlig historie om et liv styrt av angst og mat. Anoreksi, bulimi og overtrening hadde grep om Nina W. Palmer fra hun var ung student til langt inn i voksenlivet.

Sulten på livet er en sjokkerende skildring av hvordan mat kan ta fullstendig kontroll over livet. Nina Palmer har femten års erfaring med alvorlige spiseforstyrrelser, både bulimi og anoreksi. Her forteller hun bunnløst ærlig om hva denne sykdommen egentlig går ut på; om den groteske og utemmede sulten, de nødvendige løgnene for seg selv og andre, de ustoppelige tankene, skammen og fornedrelsen, og det sterke behovet for å ta kontroll. Fremfor alt viser Nina Palmer hvordan anoreksi og bulimi henger sammen, og om hvordan dette først og fremst handler om sterke følelser – om en dyp livsangst og en sterk livsglede! Dermed handler dette om selve livet på en måte de fleste vil kunne kjenne seg igjen i; om å våge å leve, våge å ta valg, og våge å ikke alltid ha full kontroll.
Nina Palmers erfaringer og refleksjoner er interessante for alle som har et anstrengt forhold til mat eller kjenner noen som har det. Hennes tankeunivers vil være velkjent, for noen handler det om overspising for å dempe noe man gruer seg til eller en forestilling om at alt blir bedre om man blir litt slankere. For andre handler det om alvorlig sykdom.

”Jeg er i ferd med å dø, og jeg ordner alt selv!”

Forfatter(e):