Kjell Westö Svik 1938

Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN: 9788253036779
e-bok ISBN: 9788253037073
Utgivelsesår: 2014
Status: Utsolgt
Sideantall: 310
Innbinding: ib
Oversatt av: Erik Krogstad
Originalens tittel: Hägring 38

ISBN e-bok: 9788253037073

Svik 1938

NORDISK RÅDS LITTERATURPRIS 2014

terningkast_6 liten flat.png "Mesterlig roman"
VG

Helsingfors, 1938. Adolf Hitlers ekspansjonspolitikk i Europa vekker både sinne og beundring, ikke minst i den såkalte Onsdagsklubben, et uformelt diskusjonsforum som består av et knippe gamle venner av advokaten Claes Thune. Men Europas splittelse merkes også i Onsdagsklubben, og Thune mister etter hvert troen på at det er noen nytte i samtalene. Han engasjerer seg i utenrikspolitikken, men ikke i mye annet. Han er nyskilt og trist, og legger heller ikke særlig krefter i advokatbyrået sitt. Heldigvis har han god hjelp i sin nyansatte sekretær, den skikkelige og dyktige fru Wiik.

Men fru Wiik kjenner seg ikke så dyktig. Hun plages av vonde minner fra ungdomstiden under borgerkrigen, og prøver så godt hun kan å glemme. Men under et av Onsdagsklubbens møter kjenner hun brått igjen en stemme fra fortiden. De smertefulle minnene blir brakt til overflaten – og Matilda må fatte et vanskelig valg.

Kjell Westö har gitt oss en ualminnelig velskrevet og velkomponert roman, med et spenningsmettet plott som driver leseren frem mot den dramatiske slutten.

Presse

TILDELT NORDISK RÅDS LITTERATURPRIS 2014
VINNER AV SVERIGES RADIOS ROMANPRIS 2014

"Levende, gripende, engasjerende og meget leseverdig."
Svein Johs Ottesen, Aftenposten

terningkast_6 liten flat_25x25.png "Alle tilbedere av god fortellerkunst har en litterær feststund foran seg med Westös underholdende, skarpe, tidspresise, politiske, helstøpte og ytterst velskrevne roman."
Stein Roll, Adresseavisen

terningkast_6 liten flat_25x25.png "Undertegnede gir Svik 1938 sine varmeste anbefalinger og krysser fingrene for at Nordisk Råds litteraturpris i år går til Finland."
Ragnfrid Myhr, Trønder-Avisa

"[Westö] er som alltid elegant og proff, både gjennom portretteringene, miljø og tidsskildringen."
Cathrine Krøger, Dagbladet

"Westö er en kløpper både på «det mannlige kameratskapets lune varme» og tilspisset konfliktoppbygging i samtaler mellom mennesker som har kjent hverandre lenge. ... Likevel er det kvinneskikkelsene, og det som knyttes opp mot dem, som  fundamenterer bokas dypere, og endatil farligere lag. ... Westö fanger både tid og mennesker. "
Janneken Øverland, Klassekampen

"At kunnskapsrike, perspektivskapende Kjell Westö nå for tredje gang er innstilt til Nordisk Råds litteraturpris, samtidig som romanen hans både er nominert til Finlandia-prisen og August-prisen, er ikke vanskelig å forstå."
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

"I spenningsromanen Svik 1938 briljerer Kjell Westö nok en gang med historiske miljøskildringer fra Helsingfors."
Liv Riiser, Vårt Land

"Måten Westö skriver fram denne romanens store hemmelighet er forbilledlig og som i en kriminalroman."
Jan-Erik Østlie, LO Aktuelt

«I Hägring 38 fortetter Kjell Westö sine hovedtemaer fra tidligere historiske romaner til en velkomponert, stringent helhet som føles ny og thrilleraktig spennende. Han skaper et forløp som forgrener seg i tid og rom, men som i alle sien deler arbeider seg framover mot den tragiske, vagt ante og likevel uventede oppklaringen.»
Hufvudstadsbladet
 

"Suggestiv, vemodig, blågrå og stram."
Sveriges Radio

«Det er virkelig spennende … et tydelig nytt skritt i Westös forfatterskap, og et veldig vellykket et.»
Dagens Nyheter

"Jeg er rett og slett imponert over romanen, som tegner et meget interessant bilde av Finland i en brytningstid rett før utbruddet av andre verdenskrig. De språklige og litterære kvalitetene gjør denne boka til virkelig noe av det bedre jeg har lest!"
Rose-Maries litteratur- og filmblogg


"Svik 1938 står for meg som en imponerende bok som jeg får umiddelbart lyst til å dele med andre."
Kassiopeiias bøker, bokblogg

"Jeg anbefaler boka på det varmeste, absolutt Westös sterkeste roman!"
Les! Lue!, bokblogg

"Dette er grøssende bra! På grunn av de troverdige og sammensatte personene, og på grunn av den geniale oppbyggingen av romanen. Hvordan går dette egentlig?"
Mette Moen Baatvik, Mettemor møter massene, bokblogg