2058

Pris:
0.00
ISBN e-bok: 9788253037561
Utgitt år: 2014
Innbinding: ebok

Takk


Maria Amelie bryter tausheten
 

Maria Amelie kom til Norge i 2002. Etter opphold på asylmottak og avslag på asylsøknaden ble hun igjen i landet uten papirer. Hun måtte skjule sin fortid, hadde ingen rettigheter, og levde i redsel for politiet og for å bli sendt tilbake til Nord-Ossetia. I 2010 ga hun ut boken Ulovlig norsk, basert på sine dagbøker.

12. januar 2011 ble hun pågrepet og satt i varetekt på Trandum. Trandum er et asylfengsel og lukket mottak for mennesker som skal deporteres. Forholdene ved Trandum har blitt kritisert av mange, blant annet FNs torturkomité.
 
Fengslingen skapte enormt stort engasjement både i media og blant folk i Norge. I løpet av to dager meldte 90 000 mennesker seg inn i støttegruppen på Facebook. Det store folkelige engasjementet presset frem et politisk kompromiss, den såkalte Lex Amelie.

Maria Amelies nye bok er en lavmælt fortelling om hennes seks dager på Trandum. Boken gir for første gang et blikk på innsiden av den kontroversielle institusjonen gjennom øynene til en innsatt. Det er et vitnesbyrd om hva som kan skje når et presset menneske blir møtt med rutiner tilpasset kriminelle.


 

Forfatter(e):