1552

Pris:
149.00
ISBN: 9788253030180
Utgivelsesår: 2007
Status: I salg
Sideantall: 235
Innbinding: h
Oversatt av: Bente Christensen

Tanios-klippen

I denne romanen henter forfatteren stoff fra sin egen familiesaga i Libanon på 1800-tallet. Pasjaen i Egypt utfordrer sultanen i Istanbul som regionens hersker, og franskmenn og briter satser på hver sin side. I landsbyen Kfaryabada gjør mennene det de kan for å tekkes den lokale sjeiken.

I denne romanen henter forfatteren stoff fra sin egen familiesaga i Libanon på 1800-tallet. Pasjaen i Egypt utfordrer sultanen i Istanbul som regionens hersker, og franskmenn og briter satser på hver sin side. I landsbyen Kfaryabada gjør mennene det de kan for å tekkes den lokale sjeiken, mens kvinnene prøver å holde seg på god nok avstand. Men sjeikens egenrådighet og amorøse tilbøyeligheter setter igang kjedereaksjoner med eksplosive følger. Unggutten Tanios, sønn av den vakre Tania og kanskje av den ustyrlige sjeiken, virvles inn i begivenhetene selv om han helst vil slippe unna.

Amin Maalouf er født i Libanon, men har bodd i Frankrike siden 1976. Han har gitt ut både romaner, essays og sakprosa. Bøkene hans er oversatt til 37 språk. Tanios-klippen ble belønnet med den prestisjetunge Goncourt-prisen da den utkom i 1993.

Presse

"En både vakker og interessant roman."
- Tinic Talén i VG, terningkast 6

"Amin Maalouf har gjort det igjen: skapt et fascinerende romanverk som gir historisk innsyn, og slik åpner for økt forståelse for nåtidige politiske konflikter."
- Toril Brekke i Aftenposten

Forfatter(e):