Lyset bak øynene

Lyset bak øynene

Tommi Kinnunen i samtale med kritiker Janneken Øverland

Last Train, mandag 28. august kl 18.00 til 19.00

Velkommen til bokmøte med Tommi Kinnunen i samtale med kritiker Janneken Øverland om sitt forfatterskap og sin nye roman Lyset bak øynene
 

Den finske forfatteren Tommi Kinnunen ble møtt med stor begeistring for sin debutroman Der fire veier møtes i fjor. Nå er han aktuell med en ny roman. I Lyset bak øynene møter vi ni år gamle Helena som sendes fra den vesle hjembyen til en blindeskole i femtitallets Helsingfors. Førti år senere flytter også Helenas nevø Tuomas sørover. Han ønsker å leve opp til familiens krav og forventninger, men bærer på en hemmelighet. Tommi Kinnunen skriver med innsikt og innlevelse om ensomhet og om nødvendigheten av å finne sin egen vei, om ønsket om å bli far og om kunsten å være forelder.

Tommi Kinnunen (1973) er født i Kuusamo i det nordøstlige Finland. For debutromanen Der fire veier møtes var Kinnunen nominert til Finlandia-prisen og ble tildelt prisen for Årets roman 2014 og den finske bokhandlerprisen. Lyset bak øynene er hans andre roman. Den var nominert til Finlandia-prisen i 2016 og ble stemt fram som lesernes Finlandia-favoritt.

Janneken Øverland er kritiker og tidligere forlegger. 

Samtalen vil foregå på engelsk.


Arrangører: Pax Forlag og Finsk-norsk kulturinstitutt

 

Arrangementet er gratis.

Mandag 28.august kl 18.00-19.00 Last Train (Karl Johans gate 45, 0162 Oslo)

 

Les mer om Lyset bak øynene

Les mer om Der fire veier møtes