Ugress

Pris:
369.00
ISBN: 9788253044002
Status: I salg
Utgitt år: 2024
Sideantall: 480
Innbinding: Heftet
Oversatt av: Jarne Byhre

Ugress

«Årets beste tegneserie kan allerede være her.» 
Øyvind Holen, Dagens Næringsliv

Ugress forteller historien om koreanske Okseon Yi, som blir bortført og tvunget inn i prostitusjon av det japanske militæret under andre verdenskrig. Vi følger Okseon fra hun er et barn i Korea på 1930-tallet, og gjennom de fryktelige opplevelsene hennes som ung jente under den japanske okkupasjonen. Tegneserien er basert på Keum Suk Gendry-Kims intervjuer med den virkelige Okseon Yi og gir et uhyre sterkt innblikk i de personlige omkostningene av krig og konflikter.

Ugress er Keum Suk Gendry-Kims andre utgivelse på norsk. Den første, tegneserien Ventetiden, kom i 2023.

 

Omtale

«Ugress er et råsterkt portrett av koreanske ‘trøstekvinner' under annen verdenskrig. … Gendry-Kim rygger ikke unna i møte med mengden av stadig mer forferdelige historier, men klarer også å skildre dette ulykkelige livet både nøkternt og skånsomt, i et språk som er like glassklart og tydelig som de enkle, men effektive svart/hvitt-tegningene.» 
Øyvind Holen, Dagens Næringsliv

«Keum Suk Gendry-Kims andre teikneserie på norsk, Ugress, er ein øm og ubehageleg dokumentasjon over overgrep mot koreanske kvinner under den andre verdskrigen. Boka fortener mange lesarar. … Ugress er ein vond og vakker teikneserie som også er tvingande naudsynt.»    
Asle Sætre, Serienett

«Lavmælt hjerteskjærende og overveldende vakker – dette kan være årets tegneserieutgivelse.»   
The Guardian

«Vond, rørende … Gendry-Kim forteller Ok-suns sterke historie med verdighet, kløkt og ydmykhet. Den fortjener å bli lest.»   
Publishers Weekly


Bla i boka

Forfatter(e):