1989

Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN: 9788253035598
Utgivelsesår: 2013
Status: Utsolgt
Sideantall: 294
Innbinding: ib

Våre skjulte evner

Telepati, klarsyn og fremsyn

Er det paranormale egentlig helt normalt?

Mange vil bli forbauset når de får vite at anerkjente forskere, blant dem en nobelprisvinner i fysikk, hevder at telepati er en realitet. Enda flere vil forbløffes ved å høre at Kleopatras forsvunne palass ble gjenfunnet ved hjelp av clairvoyante personer. Og et flertall vil kanskje mene det er ren science-fiction når de hører om Stargate, programmet hvor CIA engasjerte vitenskapsfolk til å utvikle synske spioner.

Denne uvanlige boken viser hvordan telepati, klarsyn og fremsyn ikke bør avfeies som overtro, men tas alvorlig, slik en rekke vitenskapsmenn har gjort. Det foreligger nemlig adskillige forbausende forskningsresultater, i tillegg til utallige eksempler fra dagliglivet.

Men hvordan skal slike fenomener eventuelt forklares? Forfatteren foretar et tankeeksperiment: Sett at vår bevissthet ikke er begrenset til vårt eget hode, men at alle menneskers bevissthet fra naturens side er knyttet sammen i et stort nettverk – et slags "mentalt internett"? Kan det vi kaller paranormalt forstås som kommunikasjon via et slikt nett?

Presse

"Idéhistoriker Terje G. Simonsens slentrende bidrag til floraen er en sympatisk, sjarmerende og subjektiv bok. (...) For den mer undrende og søkende, gir denne lettleste og oversiktlige boken en fin innføring i parapsykologiens tåkefulle landskap."
Tom Egeland, VG

"Forfatteren har inngående kjennskap til emnet og presenterer et hav av forskning på feltet. (...) og skriver med en stor grad av åpenhet og samtidig ikke uten kritikk om alt dette vi fascineres av, men gjerne avfeier som tull og tøys når vi er i godt selskap"
Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

"Simonsen formidler med et stort engasjement, og viser frem alternative forklaringsmodeller på det meste. Han åpner opp vår verden som alt annet enn triviell, og utvider det som jeg før tok som en selvfølge."
Eskil Skjeldal, Vårt Land

Forfatter(e):