Veien ved Boolavaun pocket

Veien ved Boolavaun pocket

Pris:
169.00
ISBN: 9788253039480
Status: Utsolgt
Utgitt år: 2017
Innbinding: Heftet
Oversatt av: Formo, Tone
Orginalens tittel: The green road

Veien ved Boolavaun

NOMINERT TIL DEN INTERNASJONALE IMPAC DUBLIN LITERARY AWARD 2017!

"Beste irske roman nå på norsk ... Anne Enright skriver om familien så det river i sjelen. 'Veien ved Boolavaun' er en fortelling man aldri har lest før".

Anne Cathrine Straume, NRK 

Rosaleen er Madigan-familiens vanskelige og praktfulle matriark og midtpunkt. De fire barna har for lengst vokst opp og flyttet hjemmefra, til Dublin, New York og Mali. Bare den alltid pålitelige Constance har blitt boende nær moren i den lille byen på vestkysten av Irland. Men når Rosaleen brått bestemmer seg for å selge familiehuset, vender alle tilbake for en siste jul i barndomshjemmet. Konfrontert med en fortid som virker i ferd med å viskes ut, prøver de å finne ut av seg selv og hverandre, av hvor det er de kommer fra og hvem de ønsker å være. 

Veien ved Boolavaun er en mesterlig og gripende fortelling om familie og tilhørighet fra en av Irlands største fortellere, og et nytt høydepunkt i Enrights forfatterskap. Enright ble nylig utnevnt til Irlands aller første Laureate for Irish Fiction, og hennes nyeste roman, Veien ved Boolavaun, har fått strålende mottakelse der den er kommet ut. Den var nominert til Man Booker- prisen og Costa-prisen i 2015 og er blant annet Irish Novel of the Year 2015.

 

Omtaler

terningkast_5 liten flat.jpg "Anne Enright skriver med en stil og en innsikt som kan minne om Joyce Carol Oates. De har mye tilfelles både når det gjelder å tolke menneskets ubevisste indre og å tolke hva det vil si å være familie. Enright formidler følelser som er vanskelige å sette ord på, i et nøkternt språk hvor mye er underforstått. Fri for moralfilosofiske betraktninger, men sterk på innsikt om det å være menneske."

Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisa

 

terningkast_5 liten flat.jpg "En sorgmunter og engasjerende fortelling om en familie på den værharde vestkysten av Irland."

Tor Åge Fiskum, Trønder-Avisa

 

"Enright verken forenklar eller romantiserer, men får meg til å aktivere alt eg har av kunnskap og fantasi for å skjøne dei kompliserte samanhengane mellom personlegdom, nasjonal kultur og tilknyting mellom foreldre og born."

Merete Røsvik Granlund, Dag og Tid

 

«En av de sanneste og vakreste historiene om familien jeg har lest på lenge … Litteratur som er så full av medfølelse og så stemningsfull som dette, kan virkelig gi næring gjennom et langt år.» 

James Wood, The New Yorker

 

«Ypperlig.»
Terry Eagleton, London Review of Books


«[Anne Enright] er kvikk, skarp, dyptpløyende, innsiktsfull og ofte veldig morsom.»
Financial Times

 

«Anne Enrights seneste roman befester hennes posisjon som en av de mest betydningsfulle forfatterne i sin generasjon.»
The Sunday Times

 

Norsk presse om Sammenkomsten:

«Sammenkomsten har et språk som både bruser poetisk og roper, og en ekstrem dybde og nærhet til stoffet … Den fortjener et stort publikum ... Forhåpentligvis får vi også resten av hennes romaner oversatt. I mellomtiden kommer jeg til å lese denne mange ganger.»
Mari Nymoen Nilsen, VG


«Det er så kraftfullt og kunstferdig gjort at de fl este romaner lett kan virke heller spinkle hvis de leses parallelt med Anne Enrights lidenskapelige skrivekunst.»
Jan Askelund, Stavanger Aftenblad


«Klok, kompleks, morsom og vond.»
Anne Schäffer, Bergens Tidende


«Anne Enright skriver om familien som ingen annen ... boken har en usedvanlig fylde i språk og temperament. Med stor skaperkraft og ved hjelp av stadige utsettelser og korreksjoner sirkler boken seg langsomt inn mot det som kanskje er sannheten om familiens ulykke.»
Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten


«Å lese er ikke minst å lytte med tankene, så lenge det fi nnes noe å lytte til. Anne Enrights Sammenkomsten er skrevet på en måte som absolutt setter leseren i lyttemodus … kresent og underforstått.»
Jonny Halberg, Dagbladet

 

Bla i boka

Forfatter(e):