Jonathan Odell: Vida og Miss Hazel

Jonathan Odell: Vida og Miss Hazel

Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN: 9788253037745
Status: Utsolgt
Utgitt år: 2015
Sideantall: 444
Innbinding: innbundet
Oversatt av: Ragnhild Eikli
Orginalens tittel: Miss Hazel and the Rosa Parks League
Materiell:

Vida og Miss Hazel

I en småby i 1950-årenes Mississippi møtes de to unge kvinnene Hazel og Vida – en hvit og rik, og en svart og fattig. De har bare to ting til felles: De kan slett ikke fordra hverandre, og de har begge mistet et barn. Etter den yngste sønnens død klarer ikke Hazel å holde grepet om livet. Hun blir beordret i seng, tungt medisinert. Vida, som selv mistet sønnen sin på tragisk vis, blir ansatt som hushjelp for å holde et øye med Hazel, og for å passe huset og den eldste sønnen, Johnny, som går for lut og kaldt vann. Men etter hvert som de tilbringer tid sammen, oppdager de to kvinnene at de kanskje har mer til felles enn de først hadde trodd. Med vennskapet sitt setter de noe i bevegelse som kan snu opp ned på livet i den lille byen, i årene før borgerrettsbevegelsen vinner fram for alvor. 

Jonathan Odells Helbredelsen har solgt over 35 000 bøker i Norge. Med Vida og Miss Hazel får vi på ny en uforglemmelig historie om uventede vennskap, kvinnemot og kampvilje.

Omtaler

«En tankevekkende og tempodrevet fortelling om et vennskap som overskrider raseskillene i 1950-årenes Mississippi. Odell er en slik sjelden forfatter som gir rom for et bredt spekter av reaksjoner – og for muligheten for forandring.» 

Kirkus Review

«Odell viser seg som en ren mester i denne nydelige romanen.» 

Minneapolis Star Tribune


«En bemerkelsesverdig roman.»

Rocky Mountain News

Bla i boka