Yrke forfatter forside

Pris:
262.00
Førpris: 299.00
ISBN: 9788253042992
Status: I salg
Utgitt år: 2022
Innbinding: Innbundet
Oversatt av: Ika Kaminka

Yrke forfatter

Hvordan skaper Haruki Murakami magi? I Yrke forfatter trer den personlige Murakami frem og forteller om sin vei inn i diktningen og hvordan han klarte å utvikle et skjønnlitterært forfatterskap som har blitt et av verdens mest anerkjente. Her kan du blant annet lese om da Murakami besøkte Oslo i 2010 og hans arbeid med å oversette Dag Solstad til japansk. 


Når jeg får spørsmål fra unge mennesker, lurer de ofte på hva som kreves for å bli forfatter, hva slags utdannelse man bør velge og hvilke erfaringer man bør ha. De samme spørsmålene gjentar seg uansett hvor i verden jeg måtte befinne meg.

Når jeg møter disse unge menneskene som ønsker råd for å lære seg å bli forfatter, så kan jeg bare gi dem det samme svaret: Jeg har ingen anelse. Og nettopp derfor har jeg forsøkt å nærme meg spørsmålet på en slik måte at jeg kan komme med et svar.

Her er svaret. 


Omtale

«Han byr på kostelige anekdoter og skriver om rutiner, om film, løping, lesing, originalitet, musikk og improvisasjon … Det er ikke altfor ofte at en forfatter av Murakamis format i detalj utbroderer metoder og tanker på en så upretensiøs og rett frem måte, og det gjør boken svært sympatisk … Den er for øvrig oversatt til et godt flytende norsk av Ika Kaminka.»
Erlend Loe, Aftenposten

«Haruki Murakami gir bedre råd for skrivende enn de mest sylskarpe litteraturkritikere … Boka er både svært underholdende og lærerik … Murakamis upretensiøse og lavskuldrede råd til andre skrivende er, vil jeg tro, langt mer verdt enn et bibliotek av høytsvevende teorier.»
Kjetil Røed, Vårt Land

«Tekstene utvider forståelsen av hva skjønnlitterær skriving dreier seg om.»
Dagens Nyheter

«Her er det mange fine formuleringer og tankevekkende refleksjoner om skriving, kreativitet og litteratur. […] Som at intelligens og det å skrive skjønnlitterært kan stå i et motsetningsforhold til hverandre.»
Svenska Dagbladet

Forfatter(e):