Skumring

Kjell Westö kommer til Oslo!

23. april kommer Kjell Westö til Deichman Bjørvika for å fortelle om sin nye roman "Skumring 1941".

Den grufulle krigen mellom nabolandene Russland og Ukraina ligger som et mørkt bakteppe under lesningen av Skumring 1941. Som årstallet antyder, er også den ferske boka til prisbelønte Kjell Westö en historisk roman, en sjanger finlandssvensken er kjent for å mestre til fulle. 

I romanens åpning raser vinterkrigen (1939-40) mellom Finland og Sovjetunionen. Skuespiller Molly er på turné med sitt teaterkompani, mens journalistkjæresten Henry er utsendt som krigskorrespondent. Freden kommer, de forsøker å finne tilbake til hverandre og en hverdag. Men en ny verdenskrig truer.

Vi kommer tett på årene beskrevet som noen av de mørkeste i Finlands historie. Men tematikken er universell og sørgelig aktuell: hva gjør krigens ufattelige brutalitet med oss? Hvordan leve videre med en nabo når krigen en dag tar slutt? Hvordan håndtere minnene om uutholdelig lidelse og titusener drepte og sårede?

Kjell Westö vil samtale med NRKs Morten Jentoft på scenen.
 
Tid: Tirsdag 23. april kl. 19:00-19:45
Sted: Deichman Bjørvika, Anne-Cath. Vestlys plass 1, 0150 Oslo (Deichmansalen i underetasjen)
Inngang: Gratis

NB. Hvis du vil sikre deg plass, er det lurt å bestille gratisbillett. Billettene blir tilgjengelige 17. april kl. 08:00 (klikk her for å bestille). Ubrukte billetter blir gitt videre fem minutter før arrangementsstart. Dørene åpner 15 minutter før.

Les mer om arrangementet

 

  •  

  •  

  •  

  •