Agent Storm

Agent Storm

Pris:
169.00
ISBN: 9788253039152
Status: Utsolgt
Utgitt år: 2016
Sideantall: 432
Innbinding: pocket
Oversatt av: Nyquist, Gunnar
Orginalens tittel: Agent Storm : my life inside Al-Qaeda

Agent storm

På innsiden av Al-Qaida

Agent Storm er en historie med mange vendinger: Morten Storm var som ung en hardtslående småforbryter og medlem av Bandidos. Det var før han han fant Allah, reiste til Jemen og engasjerte seg i Al-Qaida. Etter hvert fikk han betenkeligheter med jihadistenes villighet til å ta uskyldige liv, og vervet seg som spion for vesten - først Danmarks etterretning, deretter CIA og MI-6. Til sist vendte han også dem ryggen, for å fortelle hele sin historie. Og for en historie han har å fortelle.
Vi får lese om terroristenes hverdagsliv og planlegging, og følger Storm skritt for skritt mens han posisjonerer seg i Al-Qaida for å skaffe mest mulig informasjon til sine oppdragsgivere. Dette er en verden vi hittil har kjent best gjennom fiksjonen, som tv-serien Homeland.
Men dette er også historien om hvordan en relativt vanlig, dansk ungdom finner veien til jihadisme - og veien ut igjen.
Slik er den direkte relevant også for å forstå visse norske ungdomsmiljøer av i dag.

Omtaler

terningkast_5 liten flat_25x25.jpg "Forfattaren formidler kunnskap om korleis unge menn - og nokre kvinner - blir rekruttert og radikalisert"

Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

 

«Tiårets spionhistorie ... Aldri har vi vært i nærheten av å lese noe så realistisk og detaljert fra innsiden av terrororganisasjonene og etterretningstjenestene som jager dem.»
Aslak Nore, A-magasinet

 

«Antageligvis den beste beretningen om en moderne hemmelig agent.»
THE GUARDIAN

Forfatter(e):