Deichman Bjørvika forside

Pris:
437.00
Førpris: 499.00
ISBN: 9788253043203
Status: I salg
Utgitt år: 2022
Innbinding: Innbundet
Oversatt av: Jan Chr. Næss og Lene Stokseth

Deichman Bjørvika

I en verden hvor tilgang på informasjon er ubegrenset, endres bibliotekets rolle. Oslos nye hovedbibliotek, Deichman Bjørvika, representerer en nyskapende tolkning av hva et bibliotek kan romme. I motsetning til den tradisjonelle oppfatningen av biblioteket som et arkiv, er bygningen som de to arkitektkontorene Lundhagem og Atelier Oslo har tegnet, blitt en levende møteplass for alle – en ny type offentlig rom. Med et imponerende og variert innhold har Deichman Bjørvika på kort tid etablert seg som et kulturelt og sosialt knutepunkt.

I denne rikt illustrerte boken følger vi design- og byggeprosessen fra arkitektenes første tanker og skisser, til åpningen av det ferdigstilte hovedbiblioteket. Gjennom tekster av forfatteren Elif Shafak og Liv Sæteren, mangeårig biblioteksjef ved Deichmanske bibliotek, tematiseres bibliotekenes betydning som integrerende sosial kraft. Niklas Maak, professor i arkitekturhistorie, diskuterer det nye biblioteket i en arkitekturhistorisk kontekst. Fotoessays av Iwan Baan, Einar Aslaksen og Hélène Binet fanger det nye hovedbibliotekets arkitektur, atmosfære og hvordan publikum har tatt i bruk byens nye felles rom.


Omtale

«Deichman Bjørvika er en hyllest til biblioteket og tiden det har tatt å utvikle et nytt sosialt og kulturelt knutepunkt i Oslo.»
Bjarne Asp, Kulturplot


Bla i boka