1830

Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN: 9788253032986
Utgivelsesår: 2012
Status: Utsolgt
Sideantall: 350
Innbinding: ib

Den nye tilbakereisen

Om forandring gjennom terapi

Om terapiens kraft og muligheter.

Som voksen kvinne kommer Sissel Bakke til terapi hos Eva Dalsgaard Axelsen. I fokus for terapien står Sissels forhold til far. Barndommens opplevelser kommer fram i plutselige glimt. Hva var det egentlig som skjedde? Sissel klarer ikke lenger lyve for seg selv. Men hvordan skal hun håndtere det hun erkjenner i terapitimene? Om det handler om overgrep, må hun da også forkaste den kjærligheten hun husker? Sissels terapi hos Eva varte i to og et halvt år. Under terapien skrev Sissel dagbok og Eva notater.

For nøyaktig tjue år siden kom boka Tilbakereisen. Det var en oppsiktsvekkende utgivelse, skrevet av den anerkjente psykologen Eva Axelsen og hennes klient i fellesskap. Historien handlet om 36 år gamle Sissel som kom til terapi full av selvforakt og skyldfølelse. Gjennom terapien erkjente Sissel at det hadde vært et incestforhold mellom henne og hennes far, og hun forstår hvordan dette har preget henne. Men leserne lurte på hvordan det gikk med Sissel.

Nå har Eva Axelsen og Sissel Bakke møtt hverandre igjen. Sissel har klart seg usedvanlig godt. I dialog med sin tidligere psykolog, forklarer hun leseren hvorfor. Dermed får vi et unikt innblikk i hvordan terapi kan gi varige virkninger. Den nye tilbakereisen er en dypt personlig bok og et unikt dokument om hva det vil si å bearbeide en traumatisk fortid.

Forfatter(e):