Derfor_demokrati

Pris:
375.00
Førpris: 429.00
ISBN: 9788253043784
Status: I salg
Utgitt år: 2023
Innbinding: Innbundet
Oversatt av: Inger Sverreson Holmes
Orginalens tittel: Därför demokrati : om kunskapen och folkstyret

Derfor demokrati

Om kunnskapen og folkestyret

Demokrati er den eneste styringsformen som legger skjebnen i folkets hender. I det finnes stor styrke, men også stor sårbarhet. Når desinformasjon og propaganda utnytter denne sårbarheten, er det viktig at vi er bevisste på demokratiets store verdi.

I Derfor demokrati argumenterer Åsa Wikforss for kunnskapens sentrale betydning i et fungerende folkestyre. Vi trenger kunnskap for å kunne gå den førte politikken etter i sømmene, oppnå målene våre, treffe velbegrunnede beslutninger og håndtere uenighet. Når konspirasjonsteorier, kunnskapsmotstand og følelsesladet retorikk tar over, risikerer vi at demokratiet svekkes og på sikt går under.

Derfor demokrati har vokst fram i dialog med Åsas bror, Mårten Wikforss, som også bidrar med betraktninger der han setter søkelyset på noen av de vesentlige forskjellene mellom diktatur og demokrati.


Omtale

«Direkte og opplyst motstand mot demokratiets fiender.»
Dagens Nyheter

«Demokratiet er under ytre og indre press. Flere roper etter en sterk leder. Konspirasjonsteorier undergraver folkestyret. En ny svensk bok slår hardt tilbake og synger demokratiets pris på en inspirerende måte.»
Agenda Magasin

 

Les innledningen