Images of Egypt_Cover

Egypt-feber: Ny bok og utstilling på Historisk museum

Torsdag 20. september lanserer vi boken Images of Egypt i forbindelse med åpningen av utstillingen "Egypt i bevegelse" ved Historisk museum på Tullinløkka i Oslo. 

Napoleon Bonapartes inntog i Egypt i 1798 ble starten på en dyp fascinasjon for Egypt og egyptisk kultur som har opptatt mennesker over hele verden siden. Med seg på laget hadde Napoleon et helt kobbel av kunstnere og ingeniører - målet var å dokumentere så mye som mulig av de gjenstandene og kunstverkene man kom over.

Utstillingen som nå åpner ved Kulturhistorisk museum har som mål å vise frem mye av den dokumentasjonen som ble foretatt av Napoleons utsendte, og hvordan banebrytende ingeniørkunst gjorde det mulig å forflytte de mange, og ofte enorme gjenstandene rundt om i verden. "I kjølvannet av Egypt-invasjonen ble templer, obelisker og sarkofager eksportert til hele verden. Monumenter og antikviteter ble fulgt av en flom av avisreportasjer, skisser og trykk, panoramaer, fotografier og postkort", kan vi lese på Historisk museums hjemmeside. Ved at store mengder egyptiske gjenstander og kunstverk ble spredt utover verden, ble Egypt en del av folks bevissthet og 1800- og 1900-tallets modernitet. 

Utstillingen er kuratert av Mari Lending, Tim Anstey og Eirik Arff Gulseth Bøhn som også er ansvarlige for den rikt illustrerte boken vi gir ut i forbindelse med utstillingen. 

Les mer om boken her