Slagstad: Elster og sirenenes sang

Slagstad: Elster og sirenenes sang

Pris:
199.00
ISBN: 9788253038001
Utgitt år: 2015
Innbinding: pocket

Elster og sirenenes sang

Høyt henger han, og sur er han?

Jon Elster har en posisjon i internasjonal filosofi og samfunnsforskning som ingen annen norsk akademiker. I denne boken, som utkommer til hans 70-årsdag, gis det et bilde av Elsters virke som analytisk vitenskapsfilosof, venstreradikal folkeopplyser og kontroversiell debattant. 

Elster selv kommer til orde gjennom to selvbiografiske skisser, «Going to Chicago» og «Paris tur-retur», samt en rekke mindre artikler om bl.a. dagdrøm, dialektikk, frustrasjon, Hegel, Marx, viljesvakhet og ønsketenkning. Debattanten Elster dokumenteres med ulike innlegg om vitenskapelig obskurantisme. Elsters vitenskapsteoretiske verktøykasse diskuteres av filosofer, sosiologer, statsvitere og økonomer, med tilsvar fra Elster selv. Bokens redaktør har skrevet det innledende portrett: «Høyt henger han, og sur er han?»

 

Denne utgaven av 2015 inneholder et nytt forord av Rune Slagstad og etterord av Hans Fredrik Dahl. Boken inngår også i samlekassetten Slagstads KUBE, som inneholder fem av Slagstads mest sentrale utgivelser, og ble utgitt i forbindelse med hans 70 års-dag.

Forfatter(e):