Filosofdronninger forside

Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN: 9788253042749
Status: I salg
Utgitt år: 2021
Sideantall: 208
Innbinding: Innbundet
Oversatt av: Agnete Øye
Orginalens tittel: The Philosopher Queens

Filosofdronninger

Kjente og ukjente kvinner i filosofihistorien

Hvor mange kvinnelige filosofer kan du navnet på? 

Filosofihistorien har forsøkt å skjule dem, og langt på vei har den lyktes med det. De fleste har hørt om Platon, Kant, Nietzsche og Hume, men hvor mange kjenner Hypatia, Arendt, Oluwole, Davis og Young?

Filosofdronninger er en forfriskende, etterlengtet og høyst betimelig bok om kvinner i filosofien. Den trekker tjue bemerkelsesverdige kvinnelige filosofer frem i lyset. Deres ideer har hatt stor betydning, men de har bare unntaksvis fått den anerkjennelse de fortjener. De portretterte kvinnene – noen kjente, andre nesten helt ukjente – er alt fra historiske personer til kvinner fra vår egen tid, og de er hentet fra hele verden og er knyttet til ulike kulturer og religioner.

Boka ble til da to unge filosofistudenter gikk i bokhandelen og ikke kunne finne en eneste bok om kvinner i filosofihistorien. Det hjalp ikke mye å søke på nettet heller, så de bestemte seg for å lage en selv. Det har blitt en bok for alle som er interessert i filosofi, og som lurer på hvorfor kvinnene er fraværende. Og liksom de portretterte filosofene representerer bidragsyterne et stort mangfold. De er også selv tilknyttet filosofien som fagfelt, som lærere, studenter eller forskere.

Med praktfulle fargeportretter av feministillustratøren Emmy Smith.

Les om: Diotima, Ban Zhao, Hypatia, Lalla, Mary Astell, Mary Wollstonecraft, Harriet Taylor Mill, George Eliot, Edith Stein, Hannah Arendt, Simone de Beauvoir, Iris Murdoch, Mary Midgley, Elizabeth Anscombe, Mary Warnock, Sophie Bosede Oluwole, Angela Davies, Iris Marion Young, Anita l. Allen, Azizah Y. Al-Hibri. 

 

OMTALE
«… et svært inkluderende, fargerikt og forfriskende verk med impulser fra hele verden, og antologien har de beste forutsetninger for å gi en første introduksjon til sentrale kvinnelige tenkere og inspirere til videre studier for enhver som interesserer seg for filosofi og filosofihistorie.»

Fredrik Nilsen, Salongen

 

Forfatter(e):